Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Tι ετοιμάζει η Viohalco στην Πειραιώς

Tι ετοιμάζει η Viohalco στην Πειραιώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Tι ετοιμάζει η Viohalco στην Πειραιώς

Η εταιρία ARIS Architects SA ανέλαβε για λογαριασμό της Viohalco την αρχιτεκτονική μελέτη για τη δημιουργία πολυχώρου φιλοξενίας και πολιτισμού στο εργοστάσιο επί της οδού Πειραιώς 252. Η επένδυση ύψους 117 εκατ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία του πρώτου υπερτοπικού πόλου τουρισμού και πολιτισμού. Η επένδυση θα περιλαμβάνει 2 ξενοδοχεία, ένα μουσείο, ένα κέντρο τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης, ένα πάρκο άνω των 30 στρεμμάτων, παιδικές χαρές αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν κοινωφελείς εγκαταστάσεις που αναφέρονται σε κέντρο αποκατάστασης. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Viohalco για το πρώτο εξάμηνο του 2019 αυξήθηκε κατά 1% και ανήλθε σε 2.216 εκ. ευρώ (πρώτο εξάμηνο 2018: 2.186 εκ. ευρώ).

Η αύξηση αυτή προέκυψε λόγω των αυξημένων όγκων πωλήσεων του τομέα έλασης αλουμινίου και των κλάδων καλωδίων και χαλκού, οι οποίοι αντιστάθμισαν τη χαμηλή ζήτηση για προϊόντα χάλυβα και προϊόντα αλουμινίου για λιθογραφία.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, οι τιμές μετάλλων κατέγραψαν μείωση και ειδικότερα, η μέση τιμή αλουμινίου μειώθηκε κατά 11,4%, του χαλκού κατά 4,5% και του ψευδάργυρου κατά 10,4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου έτους. Το ενοποιημένο αναπροσαρμοσμένο EBITDA (a-EBITDA) αυξήθηκε κατά 9% σε 157 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 (πρώτο εξάμηνο 2018: 144 εκ. ευρώ).

Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα μειώθηκαν σε 51 εκ. ευρώ (πρώτο εξάμηνο 2018: 55 εκ. ευρώ), κυρίως λόγω των μειώσεων του πιστωτικού περιθωρίου που εφαρμόστηκαν σταδιακά σε όλες τις εταιρίες της Viohalco κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για την περίοδο ανήλθαν σε 123 εκ. ευρώ (πρώτο εξάμηνο 2018: 77 εκ. ευρώ), σε μεγάλο βαθμό λόγω της επένδυσης στο νέο τετραπλό θερμό έλαστρο αλουμινίου, ενώ οι αποσβέσεις της περιόδου διαμορφώθηκαν σε 71 εκ. ευρώ. Το κεφάλαιο κίνησης μειώθηκε κατά 4% έναντι της χρήσης του 2018, κυρίως λόγω των χαμηλότερων επιπέδων των αποθεμάτων και των χαμηλότερων τιμών μετάλλων.

Ο καθαρός δανεισμός των εταιριών της Viohalco αυξήθηκε σε 1.659 εκ. ευρώ (2018: 1.636 εκ. ευρώ), κυρίως λόγω της αναγνώρισης υποχρεώσεων από συμβάσεις μισθώσεων κατά την υιοθέτηση του ΔΠΧΑ 16.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Πηγή: www.reporter.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text