Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σήμερα η κρίσιμη συνέλευση της Creta Farms

Σήμερα η κρίσιμη συνέλευση της Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επτά μήνες και επτά ημέρες μετά την 20η Ιουλίου, οπότε είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών από τις τράπεζες που έχουν δανειοδοτήσει την Creta Farms όπου είχε αποφασισθεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας και να μην οδηγηθεί αυτή στα βράχια, σήμερα αναμένεται να "παιχθεί” η προτελευταία πράξη για τη σωτηρία της.

Στις 12 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία πραγματοποιείται στην έδρα της στο Ρέθυμνο, το σώμα των μετόχων θα κληθεί να αποφασίσει και να εγκρίνει τη συμφωνία εξυγίανσης και των ειδικότερων όρων και συμφωνιών αυτής η οποία έχει λάβει ήδη το πράσινο φως από τις τράπεζες, για να ανοίξει ο δρόμος για τη διάσωσή της, αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο Capital.gr.

Βέβαια μέχρι στην πλήρη επαναφορά της εταιρείας στα προ κρίσης επίπεδα απαιτούνται πολλά και πρώτο εξ αυτών η εκδίκαση της αίτησης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η οποία έχει ορισθεί για τις 20 Μαρτίου για υπαγωγή της στο άρθρο 16 β&δ του πτωχευτικού κώδικα και η έκδοση της απόφασης η οποία δεν αναμένεται πριν το καλοκαίρι αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ήδη πάντως όπως αναφέρουν πηγές κοντά στον επενδυτή, τη Bella Bulgaria (σ.σ. είναι μέτοχος της Impala Hellas ενώ το "μητρικό" fund με έδρα την Ολλανδία είναι η Impala Invest), που αναδείχθηκε από τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού για τη διάσωση της Creta Farms και ανέλαβε να "τρέξει" το restart της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με λιανέμπορους και χονδρέμπορους για την επανατοποθέτηση στο ράφι των προϊόντων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Με βάση το business plan που έχει εγκριθεί από το εμπλεκόμενα μέρη ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να καταβάλλει συνολικά μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και των 2 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, τα πρώτα δυο έτη για σκοπούς κεφαλαίου κίνησης και κεφαλαιουχικών επενδύσεων από τα οποία τα 15 εκατ. ευρώ έχουν είδη καταβληθεί.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο business plan και στο σχέδιο εξυγίανσης το οποίο έχει συμφωνηθεί μεταξύ των εμπλεκομένων μερών ο επενδυτής διαθέτει 14 κέντρα παραγωγής σε Ελλάδα και Βουλγαρία, και προϊοντικό χαρτοφυλάκιο που που περιλαμβάνει τόσο υλικά μαγειρικής (λάδι για μαγείρεμα, μαργαρίνη), όσο και προϊόντα όπως κρέας, πίτες και ζύμες.

Επίσης διαθέτει παρουσία, εκτός από την ελληνική αγορά και σε Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α. ενώ έχει επενδύσει και στον κλάδο της ενέργειας. Συνολικά το 2018 ο τζίρος της Bella Bulgaria (σ.σ. είναι μέτοχος της Impala Hellas ενώ το "μητρικό" fund με έδρα την Ολλανδία είναι η Impala Invest) το 2018 ξεπέρασε τα 135 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία και θεωρείται ηγέτης στην αγορά επεξεργασμένου κρέατος κατέχοντας περίπου μερίδιο αγοράς 37%. Σύμφωνα με πηγές από τον επενδυτή ο τζίρος πέρυσι ανήλθε στα 210 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 22 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text