Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα ισχυρή βύθιση σήμερα (Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020) στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω κορονοϊού

Νέα ισχυρή βύθιση σήμερα (Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020) στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω κορονοϊού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


 

Δραματική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα μεγάλη πτώση -4,20% (στις 4.15 μμ) με μεγάλο τζίρο (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επιβεβαιώσεις από τους ευρωπαϊκούς δείκτες που χάνουν κατά μέσον όρο -3,50%.

 

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 777 μονάδες και αν χάσει 3 μονάδες ακόμη, θα καταστεί βάσει τον δικών μας στατιστικών ερευνών λίαν υπερπωλημένος κατάλληλος για τυφλές αγορές.

 

 

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της αγοράς που αποτελεί έρμαιο της ψυχολογίας των συμμετεχόντων. Εμείς, το ΤΧ, διατηρούμε στο χαρτοφυλάκιό μας περίπου 2/3 μετρητά και καραδοκούμε για είσοδο, είτε άμεσα σε λίγο χαμηλότερα από τα παρόντα επίπεδα, είτε σε σταδιακή ανάκαμψη και σε επίπεδα πάνω από τις 850 μονάδες όπου βρίσκεται η μέση τιμή 20ήμερου εύρους.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 774 μονάδων (-16% από το κυλιόμενο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών) ακολουθώντας το σύστημα συναλλαγών της σελίδας 209 του βιβλίου του στροφέα (εκδ Eurocapital), το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 38% σε 50-60%, αναλόγως των τζίρων.

 

Μετοχές

 

Τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών χάνουν αυτή τη στιγμή πάνω από -3% και το ½ πάνω από -5%. Διανομές παρατηρούμε σε, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΡΑΙΓ και ΟΛΠ, όλες σχεδόν μετοχές μεγάλης εμπορευσιμότητας που σημαίνει ότι πουλούν οι ξένοι.

 

Υπερπωλημένες μετοχές κερδοφόρων εταιριών: με τρέχουσες τιμές θεωρούμε τις, ΜΥΤΙΛ -30% από την κορυφή διμήνου, ΣΕΝΕΡ -26%, ΒΙΟ -29%, ΑΡΑΙΓ -26%, ΜΟΗ -22%, ΜΠΕΛΑ -24%, ΕΛΧΑ -27%, ΟΛΠ -23% και ΕΧΑΕ -22%.

 

Ανθεκτικές μετοχές κερδοφόρων εταιριών : ΕΥΔΑΠ -5% από υψηλό διμήνου, ΕΛΛ -9%, ΕΕΕ -9%, ΟΤΕ -6%.

 

Αν αγοράσουμε σήμερα μετοχές θα πάρουμε και από τις δυο ομάδες, των υπερπωλημένων και ανθεκτικών μετοχών.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text