Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Τουρκία: «Κενές περιεχομένου» για εμάς οι κυρώσεις της ΕΕ

Τουρκία: «Κενές περιεχομένου» για εμάς οι κυρώσεις της ΕΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τουρκία: «Κενές περιεχομένου» για εμάς οι κυρώσεις της ΕΕ

Η ΕΕ "έχει γίνει όμηρος των μαξιμαλιστικών ισχυρισμών και πολιτικών του διδύμου Ελλήνων-Ελληνοκυπρίων" λέει η Άγκυρα, αντιδρώντας στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε στελέχη της TPAO.

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε δυο στελέχη της τουρκικής πετρελαϊκής TPAO για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Άγκυρα να μιλά για «παράνομη συμπεριφορά».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφορικά με τις κυρώσεις της ΕΕ, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Η υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της λίστας κυρώσεων κατά της Τουρκίας στις 27 Φεβρουαρίου, η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα δυο στελεχών της Turkish Petroleum, είναι ένα νέο παράδειγμα της προκατειλημμένης και παράνομης συμπεριφοράς της υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης της ένωσης.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕ της 11ης Νοεμβρίου 2019 δεν έχουν καμία αξία για εμάς και είναι κενές περιεχομένου.

Αυτή η άδικη πολιτική κατά των νόμιμων δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων αντίκειται τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Όποια απόφαση και αν λάβει, είναι μια μάταιη προσπάθεια της ΕΕ να υπαγορεύσει στην Τουρκία τις μαξιμαλιστικές θαλάσσιες διεκδικήσεις του διδύμου Ελλήνων-Ελληνοκυπρίων. Η ΕΕ δεν μπορεί να ενεργεί ως διεθνές δικαστήριο. Δεν μπορεί να παρουσιάζει περιοχές μη οριοθετημένες και αμφισβητούμενης θαλάσσιας δικαιοδοσίας ως τελικά θαλάσσια σύνορα.

Είναι ατυχές που βλέπουμε ότι η ΕΕ εξακολουθεί να αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και έχει γίνει όμηρος των μαξιμαλιστικών ισχυρισμών και πολιτικών του διδύμου Ελλήνων-Ελληνοκυπρίων. Η ΕΕ, αντιθέτως, θα έπρεπε να στηρίζει τον διάλογο και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η απόφαση για της κυρώσεις δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Αντιθέτως, θα ενισχύσει περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας.»

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text