Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Μπαράζ πωλήσεων χτυπά (και) το ελληνικό χρηματιστήριο

Μπαράζ πωλήσεων χτυπά (και) το ελληνικό χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μπαράζ πωλήσεων χτυπά (και) το ελληνικό χρηματιστήριο

Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βουτά προς τις 730 μονάδες, ακολουθώντας την τάση που κυριαρχεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Σε όλο το ταμπλό χτυπούν οι πωλητές καθώς υποχωρούν blue chips και τράπεζες.

Με «βουτιά» μεγαλύτερη του 4% ξεκίνησε η... Μαύρη, όπως φαίνεται, Παρασκευή, για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε συνέχεια της νέας μεγάλης χθεσινοβραδινής διόρθωσης στη Wall Street, όπου οι κύριοι δείκτες χάνουν περισσότερο από 10% σε σχέση με τα λίγων ημερών διαδοχικά ιστορικά υψηλά τους. Ισως η χειρότερη, σε έκταση και απώλειες σε απόλυτους αριθμούς, εβδομάδα για τις αγορές μετά την 11/9/2001, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, οι οποίοι προεξοφλούν άμεση παρέμβαση της FED σε θέματα επιτοκίων, ομολόγων.

Σε εγρήγορση οι ΗΠΑ, διστακτική η Ευρώπη -σοκαρισμένη, θα έλεγα-, με την ΕΚΤ να μην έχει επί της ουσίας σχέδιο διαχείρισης κρίσεων, μετά μάλιστα το χθεσινό νέο sell off στον ευρωπαϊκό κλάδο. Ενδεικτικά νωρίτερα, ο DAX σε διόρθωση χαμηλότερα των 11.950 μονάδων (-3,35%), ο ΜΙΒ στις 22.275 με 2,25%, ο CAC στις 5.352 με 2,69%, ο ΙΒΕΧ κατά 3% χαμηλότερα στις 8.714 μονάδες.

Στο ΧΑ, από τις πρώτες εντολές που είχαν περάσει στο σύστημα, είχε επιβεβαιωθεί η συντριπτική υπεροπλία των πωλητών. Με την αγορά μας να μετρά, μέχρι και το χθεσινό «κλείσιμο», απώλειες σχεδόν 14% σε εβδομαδιαίο και πάνω από 6,5 δισ. ευρώ, σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Με το... δάκτυλο στο πληκτρολόγιο για ΑΜΕΜ, το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να «ανοίγει» με ευρύ πτωτικό χάσμα, τις πιέσεις κατ' αρχάς στον τραπεζικό κλάδο και σχεδόν αντανακλαστικά στο σύνολο των blue chips. Aπό 3,40% χαμηλότερα και τις 744 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, πολύ γρήγορα στο 4,45% και τις 730 μονάδες.

Στις 530 μονάδες σε ελεύθερη πτώση ο τραπεζικός κλάδος, στις 1.857 ο FTSE25, διορθώνοντας 4,65% με αυξημένες συναλλαγές σε Mytilineos, ΟΠΑΠ, Alpha BankΑΛΦΑ -3,81%, Eurobank και ΔΕΗ η πρώτη 5άδα.

Με τον τζίρο στα 4,9 εκατ. στα πρώτα 5' της συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text