Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Οι αεροπορικές μετρούν ήδη τις πληγές τους από τον κορωνοϊό

Οι αεροπορικές μετρούν ήδη τις πληγές τους από τον κορωνοϊό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Oι εταιρείες του κλάδου ακυρώνουν σημαντικά γεγονότα και αναθεωρούν προς τα κάτω τον αριθμό κρατήσεων για την περίοδο των διακοπώνΗ ευρωπαϊκή ταξιδιωτική βιομηχανία είναι έτοιμη να δει τα χειρότερα στην πορεία των μετοχών των εταιρειών της, μετά από τη χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε πριν από μια δεκαετία, καθώς η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις των ανθρώπων και αναγκάζει τις εταιρείες, από τη γερμανική Lufthansa AG ως τη βρετανική British Airways να μειώσουν τις εκτιμήσεις της κερδοφορίας τους.

Την Παρασκευή, η μητρική εταιρεία της British Airways, η IAG SA, έγινε η πιο πρόσφατη εταιρεία που προειδοποίησε για τον αντίκτυπο του ιού, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη κερδών για φέτος, επειδή η μείωση της ζήτησης που παρατηρήθηκε αρχικά στην Ασία έχει πλέον διαχυθεί στην Ευρώπη. Η εταιρεία που ειδικεύεται στις εκπτώσεις, η EasyJet Plc ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει ορισμένες πτήσεις ανταποκρινόμενη στη μείωση της ζήτησης στην Ιταλία, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες αγορές στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Οι αεροπορικές εταιρείες, οι αερολιμένες και οι φορείς εκμετάλλευσης ξενοδοχείων αναδέχονται το κύριο βάρος της κλιμακούμενης κρίσης λόγω του ιού, ενώ οι εταιρείες σταματούν ακόμα και προσοδοφόρες διαδρομές. Παράλληλα, οι εταιρείες του κλάδου ακυρώνουν σημαντικά γεγονότα και αναθεωρούν προς τα κάτω τον αριθμό κρατήσεων για την περίοδο των διακοπών. Οι αρχές της Ελβετίας απαγόρευσαν την Παρασκευή εκδηλώσεις που κατ’ εκτίμηση θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης της επόμενης εβδομάδας δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών έχει προβλέψει ότι ο κλάδος θα παρουσιάσει το 2020 την πρώτη ετήσια πτώση της ζήτησης επιβατών παγκοσμίως για χρονικό διάστημα πάνω από μια δεκαετία, κυρίως λόγω της επίδρασης του κορωνοϊού. Οι επόμενες εβδομάδες θα καθορίσουν τη σοβαρότητα της κρίσης για τις εταιρείες του κλάδου, διότι οι κρίσιμοι μήνες των καλοκαιρινών κρατήσεων ξεκινούν πολύ σύντομα, δήλωσε ο Ντάνιελ Ρέσκα, ανώτερος αναλυτής των μεταφορών στην Sanford C. Bernstein Ltd. σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text