Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Goldman Sachs: Δεν αναμένει αύξηση εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ

Goldman Sachs: Δεν αναμένει αύξηση εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι αμερικανικές εταιρείες δεν αναμένεται να έχουν αύξηση κερδών φέτος, καθώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, προειδοποιεί η Goldman Sachs, την ώρα που οι φόβοι για την οικονομική επίπτωση από την επιδημία ενισχύονται.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τράπεζα αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών στα 165 δολάρια ανά μετοχή φέτος, από $174 προηγουμένως, κάτι που δεν αντιπροσωπεύει ανάπτυξη. Στο σενάριο αυτό, ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Οι προβλέψεις της Wall Street από την άλλη πλευρά κάνουν λόγο για αύξηση κερδών κατά 7%.

«Οι μειωμένες προβλέψεις αντικατοπτρίζουν τη σοβαρή πτώση της κινεζικής οικονομικής δραστηριότητας το πρώτο τρίμηνο, την πιο χαμηλή ζήτηση για αμερικανικές εξαγωγές, τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομικής δραστηριότητας και της αυξημένης αβεβαιότητας», σημειώνει ο David Kostin, υπεύθυνος στρατηγικής αμερικανικών μετοχών.

Εκατοντάδες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Nike, Starbucks και McDonalds’s έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για την επίπτωση του κορωνοϊού στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

«Μία πιο ισχυρή πανδημία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πιο παρατεταμένη αναταραχή και σε αμερικανική ύφεση. Ωστόσο, αν η έξαρση παραμείνει κυρίως στην Κίνα, τα εταιρικά κέρδη θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 3% το 2020», καταλήγει ο Kostin.

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text