Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | CYBEX – O ηγέτης στον τομέα της παιδικής ασφάλειας επενδύει στην Ελλάδα

CYBEX – O ηγέτης στον τομέα της παιδικής ασφάλειας επενδύει στην Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CYBEX – O ηγέτης στον τομέα της παιδικής ασφάλειας επενδύει στην Ελλάδα

Η γερμανική εταιρεία CYBEX, ηγέτης στον τομέα της παιδικής ασφάλειας, προχωρά σε μια σημαντική επένδυση στη χώρα μας και μπαίνει άμεσα και δυναμικά στην ελληνική αγορά. Με περισσότερα από 250 διεθνή βραβεία για τα προϊόντα της, η CYBEX διαθέτει στο portfolio της παιδικά καθίσματα, καρότσια και έπιπλα που ξεχωρίζουν για την ασφάλειά τους, αλλά δεν αφήνουν κατά μέρος το design, την ποιότητα και τη λειτουργικότητα. Μια εταιρεία που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους σύγχρονους νέους γονείς, που θέλουν να παρέχουν στο μωρό τους ό,τι καλύτερο υπάρχει, τόσο από άποψη ασφάλειας, όσο και design. Πλέον οι γονείς που δεν κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα και το lifestyle έχουν το brand που τους ταιριάζει. Η CYBEX, με παρουσία σε πάνω από 120 χώρες, ήδη με την έλευση του 2020 εγκαινίασε μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής αγοράς, διακρίνοντας μια ευκαιρία και μια δυναμική για επενδύσεις, με ένα διαφορετικό μοντέλο και μια διαφορετική στρατηγική ανάπτυξης. Στο CNN Greece μίλησε για αυτό το εγχείρημα o κ. Αργύρης Γερμανίδης, Head of Sales & Marketing South East Europe της εταιρείας. Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξή του.

Πείτε μας λίγα λόγια για την CΥΒΕΧ; Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται και ποιες είναι οι αρχές της;

Η CYBEX ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2005 στο Bayreuth της Γερμανίας και σήμερα δραστηριοποιείται σε πάνω από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Μέσα σε 20 χρόνια έχει εξελιχθεί σε μια παγκοσμίως γνωστή εταιρεία στον χώρο των βρεφικών ειδών. To 2014 ήταν μια χρονιά-σταθμός για την εταιρεία καθώς συγχωνεύεται με την Goodbaby International Holdings Limited, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείας παγκοσμίως στον κλάδο.

Η CYBEX δραστηριοποιείται αυτή την στιγμή σε τρεις προϊοντικές κατηγορίες

Στη ασφάλεια του αυτοκινήτου (καθίσματα αυτοκίνητου)
Στην μετακίνηση (καροτσάκια, μάρσιποι)
Στα είδη σπιτιού (καρέκλες φαγητού, bouncers)

Τέσσερις πυλώνες διέπουν τις αρχές της CYBEX
1. Design
2. Safety (Ασφάλεια)
3. Functionality (Λειτουργικότητα)
4. Innovation Technology (Καινοτόμα τεχνολογία)

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τα προϊόντα της CYBEX ξεχωριστά;

H φιλοσοφία μας πίσω από κάθε προϊόν που κατασκευάζουμε βασίζεται πάνω στους 4 πυλώνες που σας προανέφερα.

Κάθε προϊόν που διαθέτουμε προς τον τελικό καταναλωτή που επιλέγει εμάς, για ό,τι πολυτιμότερο έχει, διακατέχεται από ανώτατη ασφάλεια, πρακτικότητα για τον γονιό που το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, μοναδικό design αλλά και σε πολλές περιπτώσεις καινοτόμα τεχνολογία

Η εταιρεία CYBEX δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια που παρέχουν τα προϊόντα της και ειδικά όσον αφορά στα καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά. Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Τα καθίσματα αυτοκινήτου είναι το heritage της εταιρίας μας. Με αυτή την κατηγορία ξεκίνησαν όλα για την CYBEX και τον ιδρυτή της κ. Martin Pos.

Eπενδύουμε πολλά στο R&D των καθισμάτων μας, τολμώ να πώ σε καθημερινή βάση.

Ενδεικτικό είναι ότι είμαστε η μοναδική εταιρεία που έχουμε μέσα στο campus μας στο Bayreuth, crash test facilities.

Έναν προσομοιωτή ατυχημάτων δηλαδή όπου σε καθημερινή βάση δουλεύουμε στην εξέλιξη των καθισμάτων μας αλλά και στην δημιουργία νέων τεχνολογιών.

Είμαστε περήφανοι που η προσπάθεια μας αυτή αποτυπώνεται στα εξαιρετικά ratings που λαμβάνουμε κάθε χρόνο από ανεξάρτητα ινστιτούτα καταναλωτών όπως είναι το ADAC και το Stiftung Warentest

Τι αναζητούν σήμερα οι νέοι γονείς στα προϊόντα που αγοράζουν για το μωρό τους; Πώς καλύπτει η CYBEX αυτές τις ανάγκες;

Οι νέοι γονείς αναζητούν καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν ασφάλεια, λειτουργικότητα και φυσικά design. Το motto «for all tomorrow’s people» δείχνει την προσήλωση της CYBEX στο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νέων γονιών που είναι όλο και πιο απαιτητικοί, «ψαγμένοι» και πολύ καλά ενημερωμένοι. Φυσικά κάθε γονιός δεν παύει να είναι καταναλωτής και όπως κάθε καταναλωτής γνωρίζουμε ότι θα έχει διαφορετικές ανάγκες αλλά και κριτήρια που θα τον οδηγήσουν στη τελική απόφαση για το το ποιο προϊόν τελικά θα αγοράσει.

Κάποιος μπορεί να είναι πιο price sensitive από κάποιον άλλον. Κάποιος άλλος που το fashion element είναι σημαντικό για το lifestyle του σίγουρα θα ψαχτεί πιο πολύ και το τι καροτσάκι θα χρησιμοποιεί καθημερινά στην βόλτα με το παιδί του.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο θα δείτε ότι κάτω από το brand της CYBEX, έχουμε 3 sub-brands.

Την CYBEX Platinum, την CYBEX Gold και την CYBEX Silver. Ακόμα έχουμε κάποια collaborations με γνωστούς ανθρώπους της μόδας όπως ο Jeremy Scott, η Karolina Kurkova αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας αφού έχουμε αποκλειστικά μια σειρά προϊόντων με την Ferarri.

Κάθε ένα από τα παραπάνω sub-brands, απευθύνεται σε έναν εν δυνάμει διαφορετικό καταναλωτή.

Η Cybex είναι μια γερμανική εταιρεία, που έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση και εισέρχεται τώρα στην ελληνική αγορά. Ποιες είναι οι προσδοκίες και ποια «κενά» έρχεται να καλύψει;

H CYBEX υπήρχε στην ελληνική αγορά, αλλά μέσω του μοντέλου των αποκλειστικών διανομέων, όπως και οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου.

Από την 01/01/2020 προσεγγίζουμε πλέον την ελληνική αγορά με ένα διαφορετικό μοντέλο και μια διαφορετική στρατηγική ανάπτυξης. Η εταιρεία έχει έρθει απευθείας στην ελληνική αγορά, επενδύοντας σε ανθρώπινο δυναμικό, ενέργειες επικοινωνίας, ενίσχυση του καναλιού διανομής των προϊόντων της, με στόχο να χτίσει το brand και στην Ελλάδα. Φυσικά δεν θα κάναμε μια τέτοια κίνηση αν δεν βλέπαμε τις ευκαιρείες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, και για αυτό επενδύουμε εδώ με αυτό το μοντέλο, το οποίο έχει εφαρμόσει με επιτυχία και σε άλλες μεγάλες αγορές όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Ισπανία, η Γερμανία.

Έτσι, στην ελληνική αγορά μπορεί να βρει πλέον ο νέος γονιός όλο το product portfolio της CYBEX, ενώ παράλληλα, επενδύουμε στο κομμάτι της εκπαίδευσης των νέων γονιών για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους μέσα από σεμινάρια σε καταστήματα συνεργατών μας, συνεργασίες με εξειδικευμένους φορείς και άλλες ενέργειες.

Σε ποιους τομείς καινοτομεί η CYBEX; Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού ως προς τις καινοτομίες αυτές;

Όπως σας ανέφερα πριν ένας από τους πυλώνες στους οποίους βασίζονται οι αρχές της CYBEX είναι η καινοτόμα τεχνολογία.

Προσπαθούμε να εξελίσσουμε όλα μας τα προϊόντα με τεχνολογίες που θα τα καθιστούν ακόμα πιο ασφαλή για τα παιδιά αλλά και λειτουργικά για τους γονείς.

Είμαστε υπερήφανοι που πέρσι λανσάραμε το πρώτο e-stroller (e-priam). Ένα παιδικό καρότσι με ηλεκτρική υποβοήθηση, ώστε να κάνει την βόλτα με το μωρό ακόμα πιο άνετη σε κάθε επιφάνεια.

Επίσης εδώ και έναν χρόνο προσφέρουμε σε κάθε κάθισμα αυτοκινήτου μας την επιλογή ο γονιός να το αγοράσει με το Sensorsafe: ένα καινοτόμο gadget, που συνδέεται με το κινητό των γονέων και μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις σε κρίσιμες περιστάσεις π.χ. όταν το παιδί ξεκουμπώσει μόνο του την ζώνη ασφαλείας, όταν υπερθερμαίνεται στο κάθισμά του ή ακόμα και όταν ξεχαστεί μόνο του στο αυτοκίνητο.

Είναι αισιόδοξο για εμάς να βλέπουμε την μεγάλη ανταπόκριση των νέων γονέων σε τέτοιες προσπάθειες και για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση

Ποιο είναι το σχέδιο της CYBEX για την ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια; Ποιες είναι οι προβλέψεις για την πορεία του κλάδου σας τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα;

Με δεδομένο ότι οι γεννήσεις μειώνονται συνεχώς στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεστε ότι η πρόκληση για εμάς είναι πολύ μεγάλη. Βρίσκομαι σε αυτό τον κλάδο τα τελευταία 10 χρόνια. Επαγγελματικά έζησα αυτό που λέμε οικονομική κρίση στην Ελλάδα σε αυτό τον κλάδο και μπορώ να σας πω ότι πριν από την περίοδο της κρίσης, κατά την διάρκεια αυτής αλλά και σήμερα που μιλάμε, το τοπίο του κλάδου παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο.

Προφανώς υπάρχουν προσαρμογές και της συμπεριφοράς των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά η μεγάλη εικόνα παραμένει σχεδόν η ίδια.

Το παραπάνω γεγονός με οδηγεί σε δυο συμπεράσματα για τα επόμενα χρόνια.

Το ένα είναι προφανές, ότι οι επαγγελματίες του κλάδου μάχονται για το μερίδιο μιας μικρότερης πίτας, γεγονός που θεωρώ ότι θα οδηγήσει μερικούς από αυτούς σε αναθεώρηση των στρατηγικών στόχων τους αλλά και των εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη αυτών των νέων στόχων.

Το δεύτερο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι ότι ένας δυνατός οργανισμός σαν την CYBEX, μπορεί να σταθεί αρωγός στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στον κλάδο και σε επίπεδο καταναλωτών αλλά και επαγγελματιών του χώρου.

Οι καταναλωτές θα έχουν μια επιλογή ενός Premium brand που θα μπορούν να εμπιστευθούν ότι θα καλύψει τις διαφορετικές του ανάγκες τους και σε πολλαπλά επίπεδα.

Αλλά και οι retailers θα έχουν ένα στρατηγικό συνεργάτη που με την δυναμική του, την φιλοσοφία του, και το product mix που έχει στο portfolio του μπορεί να τους βοηθήσει να συνεχίσουν μακροπρόθεσμα να λειτουργούν σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Για εμάς η δραστηριοποίηση στην Ελληνική αγορά μόλις ξεκίνησε. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε το κανάλια διανομής μας, να επικοινωνήσουμε στους καταναλωτές τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, να δουλέψουμε μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους για να εκπαιδεύσουμε τους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους στο αυτοκίνητο, το οποίο δεν παύει να είναι ότι πιο σημαντικό θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Πηγή: www.cnn.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text