Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρότατη ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020) στην αγορά αλλά με τον ΓΔ να ανακτά μόνον το 1/5 της 15νθήμερης πτώσης και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλους όγκους

Ισχυρότατη ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020) στην αγορά αλλά με τον ΓΔ να ανακτά μόνον το 1/5 της 15νθήμερης πτώσης και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλους όγκους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Επιτέλους, μετά από μια τεράστια βύθιση (-25% από το υψηλό Γενάρη ή -22% από το υψηλό 10ημέρου), ο ΓΔ άνοιξε σήμερα με πρωινό χάσμα +7% ανακτώντας περίπου το 1/5 της πρόσφατης βύθισης από τις 925 στις 720 μονάδες.

Είναι μεν εντυπωσιακότατη και σπάνια εμφανιζόμενη η σημερινή έκρηξη, έχει όμως δυο μειονεκτήματα, πρώτον, ο αναμενόμενος τζίρος των 120 εκατ θα είναι μικρότερος του μέσου ημερήσιου όγκου των 155 εκατ του τελευταίου διήμερου και, δεύτερον, το μέχρι τούδε ημερήσιο καντήλι του ΓΔ είναι μαύρο αφού το άνοιγμα των 10.35 έγινε στο +7% και η τρέχουσα μεταβολή είναι στο +5,80% (στις 762 μονάδες , στις 4.05 μμ).

Η volatility της αγοράς είναι σχεδόν πρωτοφανής με τους μεσοχρόνιους και μακροχρόνιους επενδυτές να μην ξέρουν πως να αντιδράσουν. Η αγορά εδώ και 5-6 συνεδριάσεις είναι κατάλληλη για ενδοημερήσιους traders.

Γι αυτό εμείς οι μεσοχρόνιοι επενδυτές θα απόσχουμε πράξεων έως ότου μειωθεί η μεταβλητότητα σε κάποιο επίπεδο του ΓΔ, υψηλότερο ή χαμηλότερο του τρέχοντος, και ύστερα θα προχωρήσουμε σε πράξεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές) αφού το ημερήσιο καντήλι του ΓΔ είναι μαύρο. Τις μετοχές που αγοράσαμε με μουαγιέν την Πέμπτη και Παρασκευή, θα τις βαστήξουμε για τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες ακόμα και στην περίπτωση που ο ΓΔ κατέλθει σε νέα χαμηλά κάτω των 700 μονάδων.

Μετοχές

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να εντοπίσουμε τις μετοχές με εσωτερική δύναμη δηλαδή αυτές με μεγάλη άνοδο άνω του +5%, με μεγάλους όγκους, αν είναι δυνατόν μεγαλύτερους από αυτούς του sell off της Παρασκευής ,  με καλά θεμελιακά στοιχεία και που βρίσκονταν με κλείσιμο Παρασκευής σε υπερπωλημένα επίπεδα χειρότερα του -20% από το υψηλό τριμήνου. Εντοπίσαμε μόνον 4 μετοχές τις, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΑΡΑΙΓ και ΟΤΟΕΛ. Αυτές θα αγοράζαμε αν ήμασταν υποχρεωμένοι να αυξήσουμε την μετοχική μας έκθεση.

Τέλος, περιμένουμε στο κλείσιμο να δούμε σε πόσο μεγάλο θα διαμορφωθεί το μαύρο καντήλι του ΓΔ (ευχόμαστε να μην γίνει μαύρο γέμισμα του πρωινού χάσματος περισσότερο του 1/3 δηλαδή να μην κλείσει ο ΓΔ κάτω των 745 μονάδων) και σε περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμά του, ευχόμαστε οι τζίροι να ξεπεράσουν τα 155 εκατ ώστε να βεβαιωθούμε ότι σήμερα εισήλθαν αγοραστές με premium στη τιμή (δεν βλέπουμε τέτοιο ενδεχόμενο).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text