Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει σήμερα (Τετ, 4.4.2020) με ηπιότερο τρόπο να αντιδρά ανοδικά ανακτώντας περίπου το ¼ της μεγάλης λόγω κορονοϊού διόρθωσης

Ο ΓΔ συνεχίζει σήμερα (Τετ, 4.4.2020) με ηπιότερο τρόπο να αντιδρά ανοδικά ανακτώντας περίπου το ¼ της μεγάλης λόγω κορονοϊού διόρθωσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους αγορασμένους θεωρούμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει άνοδο +1,00% (στις 774 μονάδες στις 4.05 μμ) με μεγάλο τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, πολύ μικρότερα των 150 της χθεσινής ημέρας-κλειδί) ενώ στην Ευρώπη σημειώνεται λίγο μεγαλύτερη άνοδος, +1,20% κατά μέσον όρο, απομακρυνόμενοι οι δείκτες από τον πυθμένα της 28ης Φεβρουαρίου.


Το γράφημα δείχνει ότι ο ΓΔ έχει ανακτήσει περίπου το ¼ της διόρθωσης του τελευταίου 15νθημέρου αλλά η τάση είναι ακόμα καθαρά καθοδική, απαγορευτική για αγορές από τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους trend following επενδυτές.

 

Η αγορά θα επανέλθει σε κάποια ψυχολογική ισορροπία αν ο ΓΔ ανακτήσει το ½ της αναφερθείσας πτώσης κλείνοντας πάνω από τις 820 μονάδες. Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω από τις 820 μονάδες, εμείς δεν θα κάνουμε καμία σκέψη για αγορές (εκτός εάν ο ΓΔ πισωγυρίσει σε επίπεδα κάτω των 700 μονάδων, οπότε θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μουαγιέν).

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το κατά περίπου 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Δεν είναι περιόδος τώρα αγορών αφού η τάση είναι καθαρά καθοδική και οι ευκαιρίες μουαγιέν (που κάναμε την Πέμπτη και Παρασκευή) παρήλθαν (ίσως προσωρινά). Γι αυτό θα είμαστε απλώς παρατηρητές έως ότου επανέλθει η τάση σε ανοδική φορά (πιθανόν να περάσουν μερικοί μήνες).
Θα προσπαθούμε να εντοπίζουμε τις δυνατές μετοχές που θα είναι υποψήφιες για πρωταθλήτριες 2020 καθώς και τις υπερπωλημένες που θα είναι υποψήφιες για ισχυρά rebounds.
Σαν δυνατές μετοχές με άνοδο άνω του +3% και όγκους μεγαλύτερους του κυλιομένου τριημέρου διακρίνουμε σήμερα τις, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΚΟΥΕΣ, ΕΧΑΕ και ΣΑΡ.
Σαν υποτιμημένες μετοχές κερδοφόρων εταιριών που χάνουν αυτή τη στιγμή περισσότερο του -22% από το υψηλό τριμήνου (ο ΓΔ χάνει -17,50%) διακρίνουμε τις : ΒΙΟ -27% από το υψηλό τριμήνου, ΑΡΑΙΓ -27%, ΜΥΤΙΛ -28%, ΕΛΧΑ -24% και ΕΧΑΕ -23%.

Μετοχή που να είναι σήμερα και δυνατή και υπερπωλημένη είναι η ΕΧΑΕ, είναι η μετοχή που θα αγοράζαμε στο κλείσιμο αν είμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text