Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | «Καμπάνα» 800.000 ευρώ από την Επ. Ανταγωνισμού στην Coca Cola 3Ε

«Καμπάνα» 800.000 ευρώ από την Επ. Ανταγωνισμού στην Coca Cola 3Ε

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Καμπάνα» 800.000 ευρώ από την Επ. Ανταγωνισμού στην Coca Cola 3Ε

Υπάλληλοι της διέγραψαν email κατά τη διάρκεια επιτόπιας έρευνας των ελεγκτών της Αρχής - Τι απαντά η εταιρεία

Την επιβολή προστίμου ύψους 800.000 ευρώ στην Coca Cola 3Ε αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για παρεμπόδιση – δυσχέρανση της επιτόπιας έρευνας που διεξήγαγαν ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Επιτροπής υπάλληλοι της εταιρείας μετακίνησαν και διέγραψαν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατά το χρονικό διάστημα του επιτόπιου ελέγχου στο υποκατάστημα της Ρόδου. Ως εκ τούτου οι ίδιοι όσο και κατ’ επέκταση η εταιρεία παραβίασαν τη σχετική νομοθεσία (άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011).

Η απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν ομόφωνη.

Η απάντηση της εταιρείας

Απ’ την πλευρά της η εταιρεία διευκρινίζει ότι υπαίτιοι για το συμβάν είναι οι ίδιοι οι υπάλληλοι της, οι οποίοι και είναι υπόλογοι πειθαρχικά απ’ την ίδια. Επίσης με πρωτοβουλία της υπεβλήθη και έγινε αποδεκτή από Επ. Ανταγωνισμού πρόταση ενεργούς συνεργασίας και συναινετικής διευθέτησης.

«Η συγκεκριμένη παράβαση αφορά διαγραφές μηνυμάτων στις οποίες προέβησαν ορισμένοι εκ των εργαζόμενων της Εταιρείας στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, παρά τις έγγραφες ρητές εντολές της Εταιρείας προς το αντίθετο», διευκρινίζει η εταιρεία. «Για το περιστατικό αυτό η Εταιρεία είχε ήδη προ καιρού προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση και πειθαρχικά μέτρα σύμφωνα με τις εσωτερικές της διαδικασίες, σε εφαρμογή του Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της, καθώς και στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος εκπαίδευσης και συμμόρφωσης των εργαζομένων της με τους κανόνες Ανταγωνισμού. Στην πρόταση της Εταιρείας αναγνωρίζεται ότι η διαδικαστική παράβαση έλαβε χώρα, υπό την έννοια ότι τα φυσικά πρόσωπα που τέλεσαν τις πράξεις παρακώλυσης ήταν εργαζόμενοι της Εταιρείας κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και προτείνεται το ποσό των 800.000 Ευρώ ως μέγιστο ποσό προστίμου, που αποδέχτηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού», σημειώνει η εταιρεία.

Και η Coca Cola 3E καταλήγει: «Στην Coca-Cola Τρία Έψιλον πιστεύουμε στον υγιή επιχειρηματικό ανταγωνισμό. Η πιστή τήρηση των αρχών ανταγωνισμού, η συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία και η πλήρης συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, αποτελούν πάγια πολιτική μας. Οι αξίες που πρεσβεύουμε απαιτούν: να είμαστε ανοιχτοί, δίκαιοι, έντιμοι, να ενεργούμε με ακεραιότητα και να ανταγωνιζόμαστε με θεμιτό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν σε ετήσια βάση υποχρεωτική εκπαίδευση αναφορικά με τον κώδικα επιχειρηματικής δεοντολογίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, και επιπλέον εκπαίδευση, που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι των εμπορικών τμημάτων, στις αρχές του δικαίου του ανταγωνισμού, με στόχο να κατανοούν και να ανταποκρίνονται καθημερινά στο επίπεδο ακεραιότητας που υπαγορεύουν οι αξίες μας και οι πολιτικές μας».

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text