Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Βαθύ πισωγύρισμα σημειώνεται σήμερα (Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020) στην αγορά με τον ΓΔ να πλησιάζει τα πρόσφατα χαμηλά έτους

Βαθύ πισωγύρισμα σημειώνεται σήμερα (Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020) στην αγορά με τον ΓΔ να πλησιάζει τα πρόσφατα χαμηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή , 3.40 μμ, να χάνει -4,70% (στις 733 μονάδες) με μεγάλο τζίρο, (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρότερες πτώσεις στις ευρωπαϊκές αγορές που και αυτές χάνουν περισσότερο από το μισό της χθεσινής-προχθεσινής ανοδικής αντίδρασης ενισχύοντας την εδραιωμένη πλέον καθοδική τάση.

Αιτία της σημερινής αναταραχής είναι η ενίσχυση των φόβων για πανδημία του COVID 19 στην Ευρώπη. Είναι εμφανές ότι οι συμμετέχοντες στα χρηματιστήρια κινούνται όχι βάσει θεμελιακής ανάλυσης των εταιριών ή βάσει Τεχνικής Ανάλυσης, αλλά βάσει συναισθημάτων φόβου, δυσμενών σεναρίων και πανικού.

 

Εμείς θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και το αρχικό μας σχέδιο, να εισερχόμαστε με μουαγιέν  όσο η αγορά σημειώνει νέα χαμηλά σε υπερπωλημένες ζώνες του ΓΔ.  (κοίτα σελ 210 του βιβλίου του στροφέα, εκδοσεις Eurocapital).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (εκτός αν ο ΓΔ κλείσει σε νέα χαμηλά κάτω των 720 μονάδων, οπότε θα προχωρήσουμε σε μουαγιέν).

Μετοχές

Ντελίριο επικρατεί στο πλάτος της αγοράς με καμία μετοχή να φέρει θετικό πρόσημο και από τις πτωτικές, τα 2/3 αυτών να υποχωρούν από -5% έως -30% (ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

Βαριές διανομές (μεγάλες πτώσεις με μεγάλους όγκους) δέχονται οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΤΤ, ΑΡΑΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΟΛΠ, ΕΤΕ, και ΕΛΧΑ ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνουν οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΟΕΛ, ΦΡΛΚ, ΒΙΟ, ΙΚΤΙΝ, ΣΕΝΕΡ και ΠΛΑΙΣ.

Ανθεκτικές μετοχές με πτώση μικρότερη του -1,50% είναι αυτή τη στιγμή οι, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΣΑΡ και ΤΕΝΕΡΓ.

Υπερπωλημένες μετοχές κερδοφόρων εταιριών είναι ςε τρέχουσες τιμές οι, ΒΙΟ, -37% από το υψηλό τριμήνου, ΑΡΑΙΓ -33%, ΜΥΤΙΛ -31%, ΕΛΧΑ -30%. Είναι μετοχές στις οποίες θα εξετάσουμε είσοδό μας αν ο ΓΔ σημειώσει νέα χαμηλά έτους.

Σημείωση , αυτή τη στιγμή που ολοκληρώνεται ο άρθρο ο ΓΔ κατέπεσε στις 726 μονάδες (-5,70%)…………. χαρά σε αυτούς που διατηρούν μετρητά.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text