Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 214 | Το χαρτοφυλάκιο των ειδικών του Forbes

Το χαρτοφυλάκιο των ειδικών του Forbes

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το χαρτοφυλάκιο των ειδικών του Forbes

Εξαιρετικά μεγάλες ζημιές εμφανίζει το χαρτοφυλάκιο που σχηματίστηκε από τις προτάσεις του περιοδικού Forbes, για το έτος 2020. Στο σύνολο του το χαρτοφυλάκιο, από την αρχή του έτους μέχρι την 5/3/2020, σημείωσε απόδοση -17,0%, με μόλις μια μετοχή, από τις δέκα να εμφανίζει θετική απόδοση. Οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν επίσης αρνητική απόδοση με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά  8,5%, τον S&P500 κατά 6,4% και τον Nasdaq κατά 3,4%.

Παρά το ότι, ένας μήνας όπου επικράτησαν συνθήκες πανικού στις αγορές, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για να κρίνει κάποιος τις επιδόσεις των προτάσεων των “ειδικών”, εν τούτοις α) οι αποκλίσεις της απόδοσης του χαρτοφυλακίου, σε σχέση με τους δείκτες, είναι εξαιρετικά μεγάλες και β) το φαινόμενο των χαμηλών επιδόσεων των προτάσεων των “ειδικών” είχε επαναληφθεί και κατά το 2019, η οποία ήταν μία ιδιαίτερη χρηματιστηριακή χρονιά. Συνεπώς, το συμπέρασμα ότι, οι προτάσεις των ειδικών που δημοσιεύονται σε δημοφιλή περιοδικά πρακτικά δεν έχουν κάποια αξία και δε μπορούν ούτε καν να φθάσουν τις αποδόσεις των δεικτών, εξακολουθεί να ισχύει. Βεβαίως, από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις αποδόσεις αυτές, ώστε με το χρόνο να έχουμε επαρκή στοιχεία για να τεκμηριώσουμε πλήρως το παραπάνω συμπέρασμα.

Δείτε τη σύνθεση και την απόδοση του χαρτοφυλακίου εδώ.

 

(Σημειώνουμε ότι πέρυσι (αρχές του 2019) ξεκινήσαμε το πείραμα της τακτικής παρακολούθησης των προτάσεων που δημοσιεύονται σε δημοφιλή περιοδικά και sites, με στόχο να δούμε αν τελικά αυτές είναι επιτυχείς και αν μπορούν όντως να αποτελέσουν επενδυτικούς οδηγούς για το ευρύτερο επενδυτικό κοινό. Δείτε τα αποτελέσματα του έτους 2019.)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text