Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 214 | Άγνωστη ακόμη η εξέλιξη των εταιρικών εκδόσεων ομολόγων

Άγνωστη ακόμη η εξέλιξη των εταιρικών εκδόσεων ομολόγων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε μία σειρά έκδοσης εταιρικών ομολόγων είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν πολλές εισηγμένες εταιρείες εκμεταλλευόμενες την ευνοϊκή συγκυρία όπου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Βεβαίως, λόγω της έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού, κάποιες από τις προγραμματισμένες εκδόσεις ίσως αναβληθούν, ή ακόμη και ματαιωθούν.

Με τις εκδόσεις, οι εταιρίες επεδίωκαν να μειώσουν τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό τους σε μακροπρόθεσμο, να υποστηρίξουν τα επενδυτικά τους σχέδια αλλά και να αποπληρώσουν παλαιότερα ομολογιακά δάνεια τους. Έτσι, αν τα πράγματα εξελιχθούν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, πιθανότητα μέσα στο Μάρτιο (και μετά την έκδοση του ομολόγου της Lamda Development) αναμένεται να προχωρήσει,  σε έκδοση ομολογιακού δανείου ο ΟΠΑΠ. Το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο 2,5%. Στις αρχές Μαρτίου θα προχωρήσει η Lamda Development στην έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 350 εκατ ευρώ για την κάλυψη των απαιτούμενων κεφαλαίων για τις επενδύσεις της πρώτης πενταετίας στον Ελληνικό. Το επιτόκιο θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες στο 3% και ήδη καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να προχωρήσει η η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, για την χρηματοδότηση των μεγάλων έργων έργων που έχει πάρει ή ετοιμάζεται να εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της. Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος του επιτοκίου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 2,20% με 2,40%. Βεβαίως, λόγω των εξελίξεων, το ύψος των επιτοκίων ίσως τελικά μεταβληθεί.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text