Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο πανικός εντείνεται σήμερα (Δευτ, 9/3/2020) με τον ΓΔ να καταπίπτει στις 600 μονάδες

Ο πανικός εντείνεται σήμερα (Δευτ, 9/3/2020) με τον ΓΔ να καταπίπτει στις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



«Μαύρη Δευτέρα» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) limit down -12,50% (στις 598 μονάδες) με μεγάλο τζίρο (140 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης πανικόβλητες πτώσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με μέσες ημερήσιες απώλειες -7,50% μέχρις στιγμής.

Αιτίες της σημερινής μεγάλης πτώσης είναι, η επιτάχυνση της εξάπλωσης του κορονοιού στην Ευρώπη και, δεύτερον, ο πόλεμος τιμών πετρελαίου που κήρυξε το Σάββατο η Σαουδική Αραβία κατά των άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών προφανώς προεξοφλώντας μείωση της ζήτησης πετρελαίου οφειλόμενη στην πανδημία του κορονοιού.

Στο γράφημα βλέπουμε την θεαματική κατάρρευση του ΓΔ του ΧΑ σε επίπεδα -38% από το υψηλό διμήνου των 950 μονάδων και κανείς δεν ξέρει που θα εμφανισθεί ο τελικός πυθμένας,  πότε θα ξεσπάσει ανοδική αντίδραση και αν αυτή θα αποτελέσει απαρχή ουσιαστικής ανάκαμψης των τιμών ή παρά μόνον μια περιστασιακή αναλαμπή.

Από ιστορική άποψη, κατά την 28ετία 1992-2020, μόνον μια φορά έχει εμφανισθεί τέτοια απότομη καταβύθιση (-38% από το υψηλό διμήνου), το φθινόπωρο του 2008, η οποία ακολουθήθηκε από άμεσο ισχυρό «πηδημα ψόφιας γάτας» +30% και στη συνέχεια 6μηνη πλαγιοκαθοδική τάση μέχρι λίγο χαμηλότερα επίπεδα από τον πυθμένα φθινοπώρου 2008 και, τέλος, στο πέρας του 6μήνου, την άνοιξη του 2009, ξέσπασε η πανίσχυρη +100% ανοδική αγορά του 2009.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ θα συνεχίσει και σήμερα το μουαγιέν που παρουσιάζουμε στο βιβλίο του Στροφέα , σελ 210, αυξάνοντας την μετοχική μας έκθεση από 68% σε 73-75%.

Μετοχές

Δεν έχει πλέον νόημα να περιγράψουμε την σημερινή σφαγή με μεγαλύτερα θύματα τις τράπεζες (ΔΤΡ -18% στις 415 μονάδες, -55% από το υψηλό διμήνου), απλά θα αναφέρουμε ποιες μετοχές θα αγοράσουμε στο σημερινό κλείσιμο και πιθανόν να είναι οι, ΜΠΕΛΑ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ και ΦΡΛΚ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text