Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 214 | Dividend Kings: Σταθερή υπεραπόδοση σε σχέση με τους δείκτες!

Dividend Kings: Σταθερή υπεραπόδοση σε σχέση με τους δείκτες!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Dividend Kings: Σταθερή υπεραπόδοση σε σχέση με τους δείκτες!

Οι εταιρίες που στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ χαρακτηρίζονται ως “Dividend Kings”είναι οι εταιρίες που διανέμουν αυξανόμενο κατ’ έτος μέρισμα επί πενήντα ή περισσότερα χρόνια. Στο νέο έτος, οι εταιρίες αυτές αυξήθηκαν από 27 σε 30.

Έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία των εταιριών αυτών, σ’ αυτή την πτωτική φάση για την αγορά των ΗΠΑ.

Δείτε το πίνακα των Dividend Kings, λίγο πριν από το κλείσιμο της, εξαιρετικά πτωτικής συνεδρίασης, της 9/3/2020 εδώ.

Συγκρίνοντας την τιμή των μετοχών αυτών κατά την 9/3/2020, σε σχέση με την τιμή τους στο τέλος του 2018, διαπιστώνουμε ότι, 19 μετοχές εξακολουθούν να έχουν θετική απόδοση με την μεγαλύτερη να φθάνει το 60,6% και την μικρότερη το 0,2%, ενώ 11 μετοχές σημειώνουν αρνητική απόδοση με εύρος από 1,7% μέχρι 34,4%. Η μέση απόδοση των εταιριών κατά το εξεταζόμενο διάστημα έφθασε στο 5,7% και ξεπέρασε την απόδοση του δείκτη Dow Jones η οποία έφθασε στο 4,1%. Η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν συνυπολογίσουμε και την μέση μερισματική απόδοση (1,7%) των Dividend Kings και φθάνει στο 7,4%.

Παρότι το χρονικό διάστημα που διανύσαμε εντός του 2020 είναι ακόμη μικρό και παρά την εξαιρετικά “ταραχώδη” φάση που διανύουμε, διαπιστώνουμε ότι και εντός του 2020, οι “Dividend Kings” εμφανίζουν απόδοση -14,1%, σε σχέση με την απόδοση -14,9%  δείκτη Dow Jones.

Οι μεταβολές μπορεί να φαίνονται μικρές, όμως αυτές οι μικρές διαφορές, σε μικρά χρονικά διαστήματα, είναι που καταλήγουν σε εξαιρετικά μεγάλες διαφορές μέσα στο χρόνο.


Δείτε τον πίνακα με real time τιμες εδώ.

 

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text