Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | PwC: Δημιουργεί πολλαπλές ευκαιρίες η στροφή της ελληνικής οικονομίας

PwC: Δημιουργεί πολλαπλές ευκαιρίες η στροφή της ελληνικής οικονομίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
PwC: Δημιουργεί πολλαπλές ευκαιρίες η στροφή της ελληνικής οικονομίας

Η PwC Ελλάδας, υποστήριξε το “Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ - Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων”, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με την ενεργή συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Στόχος του Φόρουμ ήταν η πρόκληση δημόσιου διαλόγου και η εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων έχοντας ως αφετηρία την υφιστάμενη σταθεροποίηση των ρυθμών της Ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία διεθνών επενδυτικών ευκαιριών.

Ο Μάριος Ψάλτης, CEO της PwC Ελλάδας, συμμετείχε ως ομιλητής στο πάνελ "Καινοτομία και Ανάπτυξη για ένα βιώσιμο μέλλον” και αναφέρθηκε στη σταδιακή μετάβαση της χώρας σε μια νέα εποχή βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και ανάπτυξης, σε συνέχεια της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης.

Βάσει της ομιλίας του: “Η νέα εποχή που διαμορφώνεται απαιτεί τον εναρμονισμό με τις προκλήσεις του μέλλοντος όπου η βιωσιμότητα και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελούν τους βασικούς φορείς ανάπτυξης. Η στροφή της Ελληνικής οικονομίας προς ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και η υλοποίηση δράσεων που εντάσσονται στο Green Deal δημιουργεί πολλαπλές ευκαιρίες και προοπτικές για επενδύσεις και στρατηγική ανάπτυξη της χώρας”

Ωστόσο, η μεταστροφή της οικονομίας προς ένα νέο μοντέλο, έχει και ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις οι οποίες απαιτούν τον κατάλληλο σχεδιασμό για την αντιμετώπισή τους. Για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη δεν αρκεί μονάχα η χάραξη των κατάλληλων πολιτικών και κινήτρων. Απαιτείται

και η συνολική στροφή της χώρας προς την καινοτομία μέσω της απελευθέρωσης της δημιουργικότητας και της πρωτοβουλίας του ανθρώπινου δυναμικού. Προς αυτή τη κατεύθυνση είναι απαραίτητο ένα μεγάλο Ελληνικό deal σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα που θα ωθήσει την προσπάθεια αλλαγής της κουλτούρας της χώρας.”

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text