Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά την βαθύτατη 40ήμερη διόρθωση -38% του ΓΔ , ήρθε σήμερα (Τρίτη, 10/3/2020) η ισχυρή ανοδική αντίδραση τη τάξης του +7,70% μέχρις στιγμής

Μετά την βαθύτατη 40ήμερη διόρθωση -38% του ΓΔ , ήρθε σήμερα (Τρίτη, 10/3/2020) η ισχυρή ανοδική αντίδραση τη τάξης του +7,70% μέχρις στιγμής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Η ισχυρή σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς, ναι μεν μας επιφέρει κάποια ανακούφιση, όμως δεν μας πείθει ότι εδώ ήταν ο κατώτατος πυθμένας καθόσον μια μονοήμερη ανοδική αντίδραση (+7,70% ο ΓΔ, στις 638 μονάδες, στις 3.40 μμ) δεν είναι ικανή να αναστρέψει ανοδικά την προηγηθείσα βαθύτατη 40ήμερη καθίζηση της τάξης του -38%. Εκτός αυτού, οι σημερινοί τζίροι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι (αναμένουμε 110 εκατ στο κλείσιμο, σαφώς μικρότεροι των χθεσινών 137 εκατ), ξέχωρα που οι ευρωπαϊκοί δείκτες επιδεικνύουν σήμερα μια μετριότατη ανοδική αντίδραση κατά μέσον όρο +2,70%.

Κανένας δεν ξέρει αν η σημερινή ανοδική αντίδραση θα αποτελέσει απαρχή βιώσιμης ανάκαμψης προς την περιοχή των 900-1000 μονάδων ή αν θα αποδειχθεί σαν μια ολιγοήμερη παροδική αναλαμπή.

Εμείς θα ακολουθούμε τα συστήματα, που προς το παρόν κινούνται αντι-τασικά, του βιβλίου του στροφέα (εκδ Eurocapital).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 841 μονάδες (+3% από το σημερινό άνοιγμά του των 623 μονάδων ή +8% από το χθεσινό κλείσιμο) και με τζίρο μεγαλύτερο του χθεσινού των 137 εκατ, το ΤΧ ακολουθώντας το σύστημα σύλληψης ακίδα πυθμένα του βιβλίου του στροφέα, σελίδα 196, θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 70% σε 75%.
(Σημειωτέο ότι χθες το ΤΧ βάσει αναγγελθείσας στρατηγικής αγόρασε 3.000 ΒΙΟ).

Μετοχές

Πάμε κατευθείαν στο θέμα του ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ ικανοποιήσει τις αναφερθείσες συνθήκες.

Επειδή όλες σχεδόν οι μετοχές  σημειώνουν πολύ μεγάλες ανόδους άνω του +8%, εμείς θα διαλέξουμε αυτές  με όγκο μεγαλύτερο ή σχεδόν ίσο με τον χθεσινό και από ότι φαίνεται μέχρις στιγμής αυτό το επιτυγχάνουν μόνον οι κερδοφόρων εταιριών ΛΑΜΔΑ (+18% από το χθεσινό κλείσιμο και -19% από το υψηλό έτους). ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+17% και σε ύψος -33% από το υψηλό έτους), ΙΚΤΙΝ (+10,50% και σε ύψος -44% από το υψηλό έτους) και ΟΛΥΜΠ ( +8% και -34% από το υψηλό έτους). Και μέχρι το κλείσιμο μπορεί να εμφανισθούν και μερικές ακόμη μετοχές. Αλλά θα είναι πολύ δύσκολο για την αγορά να κάνει σήμερα συνολικό τζίρο άνω των 137 εκατ ώστε εμείς να προχωρήσουμε σε αγορές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text