Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Κορωνοϊός: Κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που δεν θα λειτουργούν

Κορωνοϊός: Κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που δεν θα λειτουργούν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κορωνοϊός: Κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που δεν θα λειτουργούν

Κονδύλι ύψους 100 εκατ. ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομικών για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Το ποσό θα δίδεται ως αποζημίωση ειδικού σκοπού και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταβάλλεται εφάπαξ.

Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση θα αφορά εργαζομένους ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων.

Να σημειωθεί πως οι εν δυνάμει δικαιούχοι είναι 90.000, οπότε με βάση τους υπολογισμούς μπορούν να λάβουν εφάπαξ 1.100 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν μετά από σύσκεψη που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννης Βρούτση.

Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τη θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού επιπρόσθετη της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές, για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και μέχρι τις 10 Απριλίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς.

Το κράτος θα επιδοτεί το 1/3 των αποδοχών κατά τη διάρκεια της άδειας. Στον ιδιωτικό τομέα δίνεται η δυνατότητα για ευέλικτη εργασία.

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύσει:

Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας οι τρεις θα λογίζονται ειδικού σκοπού και μόνο μια θα λογίζεται ως κανονική άδεια.

Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού τότε ο άλλος δεν θα τη δικαιούται.

Εάν ο ένας από τους δύο γονείς δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού, με την εξαίρεση ασθενών από κορωνοϊό ή άτομα με αναπηρία.

Σε περίπτωση που η άδεια ειδικού σκοπού αφορά εργαζόμενο του δημοσίου τομέα το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών του.

Για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το κράτος θα καλύψει από τον τακτικό προυπολογισμό το 1/3 των αποδοχών του αλλά αυτό είναι δυναμικό και μπορεί να αλλάξει.

Για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα δημιουργείται η δυνατότητα με ευέλικτο ωράριο εργασίας όπου αυτό είναι εφικτό.

Για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα δύναται η επιχείρηση να προσφέρει ευέλικτο ωράριο απασχόλησης ή εργασία εξ αποστάσεως.

«Αναλαμβάνουμε διαρκώς νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως βασικό μέλημα είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Επίσης, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως το 2020 θα είναι μια τελείως διαφορετική χρόνια για την ελληνική οικονομία,καθώς υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού, τόνισε δε πως απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια σε πανευρωπαϊκή επίπεδο.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text