Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Επίφοβες νέες παραιτήσεις στη Folli Follie

Επίφοβες νέες παραιτήσεις στη Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επίφοβες νέες παραιτήσεις στη Folli Follie

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Αντιμέτωπη με νέες αποχωρήσεις μελών της διοίκησης είναι πιθανόν να βρεθεί ξανά η Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξετάζουν - ορισμένοι εμφανίζονται να έχουν διαμηνύσει και τις προθέσεις τους - την υποβολή παραίτησης, ακολουθώντας τους κ.κ. Μιχάλη Μαδιανό, Βασίλη Παρλαβάντζα και Στέλιο Φράγκο που αποχώρησαν προ ημερών, έπειτα από μόλις 20 ημέρες παρουσίας τους στην εταιρεία.

Ως αιτία για τις φημολογούμενες (εκτός εάν μεταπειστούν) παραιτήσεις προβάλλονται "προσωπικοί λόγοι". Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως η εμπλοκή με την υπόθεση Folli Follie χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα ως υψηλού κινδύνου, από τη στιγμή που, μεταξύ άλλων, δεν παρέχεται επαρκής νομική κάλυψη έναντι πιθανών αποζημιώσεων και κάθε άλλης απαίτησης που δύναται μελλοντικά να διεκδικήσουν τρίτοι από την εταιρεία και τη διοίκησή της.

Η κάλυψη της θεσμικής αυτής θωράκισης δεν έχει υλοποιηθεί, παρότι αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την όποια ουσιαστική επίλυση του γόρδιου δεσμού που ονομάζεται Folli Follie. Περαιτέρω, εξηγούν στελέχη με γνώση της ουσίας της υπόθεσης, η εταιρεία παραμένει έρμαιο των διαθέσεων διαφόρων συμφερόντων, του βασικού της μετόχου συμπεριλαμβανόμενου ο οποίος διατηρώντας το 36% του μετοχικού κεφαλαίου και τα σχετικά δικαιώματα ψήφου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να επεμβαίνει μέσω της γενικής συνέλευσης. Κάτι που άλλωστε φάνηκε στην πρόσφατη ΓΣ με το ζήτημα των μελών της Επιτροπής Ελέγχου.

Όσο για τα ήδη παραιτηθέντα μέλη, εμφανίζονται να υποεκτίμησαν την κατάσταση που θα συναντούσαν στη Folli Follie. Ωστόσο, αυτό είναι η μία πλευρά του νομίσματος, διότι η άλλη θέλει να επιλέχθηκαν πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που είχαν αρχικά προταθεί. Περαιτέρω, υπήρχαν προτάσεις να μην πραγματοποιηθούν σε τόση έκταση αλλαγές στο προηγούμενο ΔΣ της FFG, ώστε να διατηρηθεί ο "βασικός κορμός" της διοίκησης που είχε φέρει εις πέρας πολύ μεγάλο έργο στο σκέλος της προσπάθειας αναδιάρθρωσης, κάτι που ούτε αυτό συνέβη.

Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, λόγω της πρόσφατης αλλαγής του Καταστατικού της εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει και να λαμβάνει αποφάσεις ακόμη και με 7 μέλη. Έπειτα από τις τρεις αποχωρήσεις το ΔΣ είναι 8μελές και εάν υπάρξει πάνω από μια παραίτηση στο επόμενο διάστημα, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί τα προηγούμενα μέλη, τότε η λήψη αποφάσεων θα καταστεί δυσλειτουργική.

Την κατάσταση περιπλέκουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού είναι πολύ πιθανόν τα δικαστήρια να παραμείνουν κλειστά, ενώ στις αρχές Απριλίου είναι προγραμματισμένη η δικάσιμος για το θέμα του αιτήματος τοποθέτησης της νέας διοίκησης. Και βεβαίως ουδείς γνωρίζει ποια επίπτωση μπορεί να έχουν όλα αυτά στην εν εξελίξει προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας με τους ομολογιούχους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που είχε προβληθεί πως κάποια από τα μέλη της νέας διοίκησης "ήταν επιλογής των πιστωτών της εταιρείας"…

Την ίδια στιγμή, πέραν της πρότασης της China-East Resources Import & Export Co. (CERIECO), θυγατρική της China Machinery Engineering Corp. (CMEC), για την οποία έκανε λόγο προ εβδομάδων το Capital.gr, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της εταιρείας έχει δεχθεί και έτερη πρόταση από fund που δηλώνει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει σε ένα σχέδιο διάσωσης της Folli Follie. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αυτής της πρότασης – όπως και των άλλων που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν κατατεθεί – τα τελευταία "χρυσαφικά" της Folli Follie, οι μετοχές της Dufry και τα ακίνητα της, εφόσον αποδεσμευτούν.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text