Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα ανοδική αντίδραση επιχειρείται σήμερα (Παρ, 13/3/2020) στην αγορά αλλά με μειωμένο τζίρο

Νέα ανοδική αντίδραση επιχειρείται σήμερα (Παρ, 13/3/2020) στην αγορά αλλά με μειωμένο τζίρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ (+3,70%, στις 558 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μετριότατο τζίρο, 80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, και με μεγαλύτερες ανόδους, κατά μέσον όρο +5%, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Είμαστε δύσπιστοι στην σημερινή ανοδική αντίδραση καθόσον έχουν αποτύχει παταγωδώς οι δύο προηγηθείσες, της 3ης και 10ης Μαρτίου που είχαν μεγαλύτερη ισχύ, περίπου +6%, αλλά που είχαν και το αρνητικό χαρακτηριστικό, που το έχει και σημερινή, ο όγκος τους να είναι μικρότερος από αυτόν της προηγηθείσας συνεδρίασης.

Ο ΓΔ έχει καταγκρεμιστεί σε υπερπωλημένα επίπεδα (-44% το χθεσινό κλείσιμο από το υψηλό Ιανουαρίου) ενώ οι DAX και Dow είχαν σημειώσει αντίστοιχες πτώσεις -34% και -28% αντίστοιχα, οι οποίες πτώσεις είναι σαφώς μικρότερες από τα δύο προηγηθέντα μεγάλα κράχ, του 2002 και 2008, άρα υπάρχει χώρος προς τα κάτω.

Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να προβλέψει που θα εμφανισθεί ο τελικός πυθμένας. Απλά , εμείς παρατηρώντας τα ιστορικά προηγούμενα, αναμένουμε μια πολύ ισχυρή ημερήσια ανοδική αντίδραση η οποία μπορεί να ακολουθηθεί από πολύμηνη πλαγιοκαθοδική φάση σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα και ύστερα η σταθερή ισχυρή βιώσιμη ανάκαμψη των αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου με ¾ σε μετοχές και ¼ σε μετρητά ΤΧ, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές) κυρίως λόγω χαμηλών όγκων της ανοδικής αντίδρασης.

Μετοχές


Όλες σχεδόν οι μετοχές κατά τις τελευταίες 3 εβδομάδες του καταρράκτη συμπεριφέρονται σαν σε αγέλη όπου είναι σχετικά δύσκολο να ξεχωρίσουμε τις πιο υποσχόμενες για ανάκαμψη.

Σήμερα θα επισημάνουμε τις μετοχές που σημειώνουν άνοδο αλλά με μεγαλύτερους των χθεσινών όγκων και είναι οι, ΑΡΑΙΓ, ΒΙΟ, ΟΛΥΜΠ, ΦΡΙΓΟ και ΑΛΜΥ με πιο εντυπωσιακές τις δυο τελευταίες.

Τέλος, οι υπερπωλημένες μετοχές με χθεσινά κλεισίματα είναι οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -69% από το υψηλό τριμήνου, ΙΝΤΚΑ -65%, ΦΡΙΓΟ -57%, ΣΕΝΕΡ -55%, ΑΡΑΙΓ -54%, ΓΕΚΤΕΡΝΑ -52% και ΟΛΥΜΠ -52%.  O ΔΤΡ με χθεσινό κλείσιμο βρισκόταν -60% από το δικό του υψηλό τριμήνου.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text