Αρχική | Χρηματιστήριο | Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΧΑ με φόντο τις νέες συνθήκες

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΧΑ με φόντο τις νέες συνθήκες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νέα δεδομένα ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς το 85% των εργαζομένων του θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από το σπίτι, ενώ χθες Κυριακή έγινε εικονική συνεδρίαση ώστε να προσαρμοστούν και τα μέλη, δηλαδή οι ΑΧΕ στο νέο καθεστώς λειτουργίας.

Η διοίκηση του ελληνικού χρηματιστηρίου έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Έτσι, χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο εικονική συνεδρίαση προκειμένου να τεσταριστούν δύο θέματα:

Η δυνατότητα των μελών του Χ.Α., δηλαδή των χρηματιστηριακών εταιρειών να συνδέονται στο εξής μέσω internet και να πραγματοποιούν πράξεις εξ αποστάσεως, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνουν από τα γραφεία των εταιρειών τους.

Η επικείμενη έναρξη λειτουργίας της αγοράς Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Ενέργειας που θα ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι πρώτα θα ξεκινήσει η αγορά Παραγώγων στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, και τα δύο εγχειρήματα στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, οπότε από σήμερα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα έκδοση του ΟΑΣΗΣ, που έχει εμπλουτιστεί και με τις επιπλέον δυνατότητες ώστε να συμπεριλάβει και το νέο status quo.

Επίσης, άμεσα αντέδρασε η διοίκηση του Χρηματιστηρίου μετά την ανακοίνωση του προέδρου του Χ.Α. κ. Γιώργου Χατζηνικολάου την Πέμπτη 12 Μαρτίου ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Την Πέμπτη το βράδυ και τα ξημερώματα Παρασκευής πραγματοποιήθηκε απολύμανση όλου του κτηρίου του Χ.Α. στη Λεωφόρο Αθηνών 110, ενώ την επόμενη ημέρα το πρωί, δηλαδή την Παρασκευή το πρωί, συνεργείο ιδιωτικού νοσοκομείου μετέβη στο χρηματιστήριο, προκειμένου να εξεταστούν οι εργαζόμενοι.

Ήδη εξετάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, ενώ ο σχετικός έλεγχος θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου λοιπόν, το χρηματιστήριο θα λειτουργεί με περίπου το 85% των εργαζομένων του εξ αποστάσεως, δηλαδή από το σπίτι, κάτι που ασφαλώς γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού! Άλλωστε, όπως σημειώνουν στελέχη του στο Liberal, πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα, που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει…

Ήδη οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν «στήσει» από την Κυριακή τα συστήματα που απαιτούνται στο σπίτι (laptop, επιμέρους προγράμματα κ.λπ.) και για το λόγο αυτό έγινε η χθεσινή εικονική συνεδρίαση, ώστε να «μονταριστούν» όλοι και να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι χρηματιστηριακές αποτελεσματικά υπό το νέο καθεστώς.

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text