Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Το ουσιαστικό και ανθρώπινο πρώτο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Το ουσιαστικό και ανθρώπινο πρώτο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το ουσιαστικό και ανθρώπινο πρώτο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Νέα πρόεδρος, νέα ήθη, νέα προσέγγιση. Δεν είναι μόνον η πρώτη γυναίκα, κάτι για το οποίο έγινε, και ορθά, πολύς λόγος.

Αποδεικνύει από την αρχή - και δεν γινόταν πιο δύσκολη αρχή - ότι θα επιμείνει στην αμεσότητα της επαφής με τους συνανθρώπους της, τον λαό τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών την ψήφισε για να υπηρετήσει ως ο υπεράνω κομμάτων ανώτατος πολιτειακός άρχων.

Θα λέει την άποψή της, θα μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, όχι μόνο θεσμικά, αλλά και μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης. Θα απευθύνεται στην κοινωνία για να την καθοδηγεί, με την βαθιά ανθρώπινη έννοια του όρου.

Με μια ανάρτηση συνοπτική και γεμάτη μηνύματα, μηνύματα δυνατά και ουσιαστικά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδειξε την πρόθεσή της να βρίσκεται κοντά σε όλους.

«Οι περιορισμοί που μας επιβάλλονται είναι ίσως ασφυκτικοί για την ιδιοσυγκρασία μας ως Ελλήνων. Όμως, πρέπει και μπορούμε να ανταποκριθούμε. Έχουμε, άλλωστε, αποδείξει και σε άλλες δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας, ότι όταν πρυτανεύουν η ευθύνη κι η αλληλεγγύη, ξεπερνούμε τα προβλήματα, όσο ανυπέρβλητα κι αν δείχνουν. Μπορεί όχι αλώβητοι, αλλά σίγουρα δυνατότεροι. Είμαι δίπλα σας».

Με λόγο απλό, μεστό, ζεστό, ψύχραιμο, η Πρόεδρος είπε όλα όσα έπρεπε να ειπωθούν σε αυτή τη δύσκολη ώρα, και ακόμη περισσότερα. Στέκεται δίπλα μας και μας ζητάει «να απομονωθούμε, χωρίς να νιώθουμε μόνοι».

Ολοι καλούνται να κάνουν αυτό που πρέπει, με σοβαρότητα και υπεθυνότητα έναντι του εαυτού τους και του κοινωνικού συνόλου. Με απλά λόγια, να κάνουν το καθήκον τους. Στα πρώτα αυτά δύσκολα εικοσιτετράωρα στο νέο της αξίωμα, και στον βαθμό που της αναλογεί, η νέα πρόεδρος το κάνει.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text