Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Πραγματοποιήθηκε mock trading στο Χρηματιστήριο, σε πλήρη ετοιμότητα η EXAE

Πραγματοποιήθηκε mock trading στο Χρηματιστήριο, σε πλήρη ετοιμότητα η EXAE

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πραγματοποιήθηκε mock trading στο Χρηματιστήριο, σε πλήρη ετοιμότητα η EXAE

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το mock trading (σ.σ. προσομοίωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία της νέας έκδοση του ΟΑΣΗΣ, του Ολοκληρωμένου Αυτοματοποιημένου Συστήματος Ηλεκτρονικών Συναλλαγών, μέσω της οποίας τα μέλη του Χ.Α. (ΑΧΕΠΕΥ) και τα στελέχη της ΕΧΑΕ θα μπορούν απομακρυσμένα (remotely) να διαβιβάζουν εντολές για την πραγματοποίηση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο.

Επίσης με το mock trading δοκιμάστηκε και η λειτουργία της αγοράς παραγώγων του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η οποία και είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 23 Μαρτίου. Όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΧΑΕ, τα τεστ πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και όλα τα συστήματα ανταποκρίθηκαν άμεσα στις δοκιμαστικές συναλλαγές.

Παράλληλα, η ΕΧΑΕ επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, προχώρησε σε άμεσες ενέργειες έπειτα από την ανακοίνωση του κ. Γ. Χαντζηνικολάου, Προέδρου της ΕΧΑΕ, πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η διοίκηση του Ομίλου προχωρώντας σε άμεσες ενέργειες, κάλεσε ειδικό συνεργείο που πραγματοποίησε απολύμανση του κτιρίου στη Λεωφόρο Αθηνών όπου και στεγάζονται οι υπηρεσίες της.

Ακολούθως, ομάδα ειδικών μετέβη στο κτίριο της ΕΧΑΕ για να πραγματοποιήσει τεστ για τον κορονοϊο στο προσωπικό της εταιρείας. Από τα συνολικά 150 άτομα του προσωπικού, θετικό βρέθηκε ποσοστό κάτω από το 3%, ωστόσο κανείς εξ αυτών είναι στέλεχος της διοίκησης, του managment team και της διεύθυνσης του Χρηματιστηρίου.

Με απόφαση της διοίκησης, από σήμερα περίπου το 85% του προσωπικού της ΕΧΕ θα εργάζεται εξ’ αποστάσεως, με τις σχετικές δοκιμές που πιστοποιούν τη λειτουργία των remote συστημάτων να είναι επιτυχείς.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text