Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020) να φρενάρει την ραγδαία 40ήμερη πτώση αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020) να φρενάρει την ραγδαία 40ήμερη πτώση αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Καθόλου δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή επιβράδυνση του καταρράκτη στον ΓΔ (-0,50%,  στις 4.20 μμ) καθώς το μέχρι τούδε ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ είναι σαφώς μαύρο (άνοιγμα στις 502 μονάδες και τρέχον στις 482) ενώ ο τζίρος είναι αυξημένος (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Η άνοδος του τζίρου μπορεί να αποτελεί ένδειξη πυθμένα αλλά εάν δεν δούμε μια ισχυρή ημερήσια ανοδική αντίδραση άνω του +3% με αυξημένο τζίρο, δεν θα μπορούμε να ομιλούμε για κύρια αναστροφή.

Η τάση και βραχυ και μεσο και μακροπρόθεσμη είναι σαφώς καθοδική με ισχυρό momentum προς τα κάτω και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που και πότε θα εμφανισθεί ο τελικός πυθμένας.

Βάσει του ψυχολογικού νόμου των retracements, μόνον εαν ο ΓΔ ανακτήσει το μισό του καταρράκτη κλείνοντας πάνω από τις 700 μονάδες (+42% από τώρα), τότε μόνον θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν οι ελπίδες μας για βιώσιμη ανοδική τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Πωλήσεις δεν θα κάνουμε διότι η αγορά είναι άκρως υπερπωλημένη με τον ΓΔ στο μισό από την προ 40ημέρου τιμή του. Αγορές θα κάνουμε πολύ περιορισμένες με μουαγιέν αν δούμε στον ΓΔ νέα χαμηλά με μεγάλη ημερήσια πτώση χειρότερη του -2%.

Μετοχές

Σήμερα μπορούμε να δούμε ποιες είναι οι ζωηρές εμπορεύσιμες μετοχές με καλή άνοδο άνω του +2% και κυρίως με μεγάλους όγκους μεγαλύτερους του χθεσινού sell off. Και είναι οι, ΒΙΟΣΚ, ΛΑΜΔΑ, ΙΝΤΚΑ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Ωστόσο, μεγάλες διανομές παρουσιάζονται σήμερα σε σημαντικές μετοχές, σε όλες τις τραπεζικές και επι πλέον στις, ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ και ΑΡΑΙΓ, σημάδι όχι ευχάριστο, εκτός αν πρόκειται για «οργασμούς πωλήσεων» που ενδημούν σε κύριους πυθμένες.

Οι πιο υπερπωλημένες εμπορεύσιμες μετοχές είναι οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -75% από το υψηλό 3μήνου, ΕΤΕ -80%, ΜΛΣ -63%, ΙΝΤΚΑ -60% και ΦΡΙΓΟ -60% και οι λιγότερο υπερπωλημένες με πτώσεις μικρότερες του -25% από το υψηλό τριμήνου είναι μόνον οι, ΕΛΛ, ΕΥΔΑΠ και ΣΑΡ. Η τελευταία με τέτοια ανθεκτική συμπεριφορά πιθανολογούμε ότι θα είναι μέσα στους νικητές του 2020 με θετικό μάλιστα πρόσημο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text