Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: Η ανησυχία της διοίκησης για νομική κάλυψη και τα ερωτήματα

Folli Follie: Η ανησυχία της διοίκησης για νομική κάλυψη και τα ερωτήματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: Η ανησυχία της διοίκησης για νομική κάλυψη και τα ερωτήματα

Η νέα διοίκηση επιβεβαιώνει πως ο βασικός λόγος για τις παραιτήσεις των τριών ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών  της νέας διοίκησης αποτελεί η έλλειψη νομικής κάλυψης.

Πηγές προσκείμενες δε στη Folli Follie υπογραμμίζουν πως και τα υφιστάμενα μέλη τελούν υπό την ανασφάλεια της νομικής στήριξης, για την οποία είχαν λάβει διαβεβαιώσεις τόσο από την Ε.Κ., όσο και από την κυβέρνηση. Προσθέτουν ωστόσο, ότι βρίσκονται ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που καλούνται να λάβουν ή των συμφωνιών που πρόκειται να επισφραγίσουν. Τονίζουν πάντως ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διεργασίες για την αντικατάστασή των παραιτηθέντων μελών, «πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς μια τέτοια απόφαση συμπροσδιορίζεται από το αίτημα για τη νομική κάλυψη τους».

Η αντίδραση της διορισμένης διοίκησης της Folli Follie αφορά προφανώς τον κίνδυνο πιθανών αγωγών εκ μέρους εμπλεκομένων στην υπόθεση της Folli Follie επί της επιδιωκόμενης συμφωνίας εξυγίανσης, αλλά και της διαχείρισης περιουσιακών και άλλων υποθέσεων της εταιρείας.

Σε σχετικό ερώτημα του Euro2day.gr περί της αυτονόητης νομικής κάλυψης με απόφαση ενός αυτοδύναμου διοικητικού συμβουλίου –όπως έχει σχηματιστεί- οι ίδιες πηγές επικαλούνται τη φύση διορισμού της νέας διοίκησης και επιμένουν στην απαραίτητη χορήγηση νομικής κάλυψης από θεσμικές πηγές.

Από την άλλη προκαλεί εντύπωση η ανησυχία της νέας διοίκησης της FF, που παρά τις απώλειες μελών και την καταψήφιση των μελών της Επιτροπής Ελέγχου (από τους βασικούς μετόχους -την οικογένεια Κουτσολιούτσου- κατά την έκτακτη γ.σ. των μετόχων της εταιρίας έχει λάβει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση των διαδικασιών διάσωσης της εταιρείας.

Εκτός από την έγκριση της Γ.Σ. των μετόχων έχει επίσης τη δημόσια υποστήριξη του ιδρυτή και βασικού μετόχου της εταιρίας Δ. Κουτσολιούτσου που με επιστολή του ζητούσε την προώθηση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους πιστωτές.

Στο μεταξύ ως γνωστόν, το σχέδιο εξυγίανσης έχει πάρει ήδη τη θετική ψήφο των ομολογιούχων ελβετικού φράγκου ενώ η συνέλευση των ομολογιούχων κατόχων ομολογιών 249,5 εκατ. ευρώ εκδόσεως του 2015 αναβλήθηκε λόγω μη απαιτούμενης απαρτίας για την αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην προσεχή ψηφοφορία ο «πήχης» της απαρτίας υποχωρεί στο 33,3% για τη συνέλευση της συγκεκριμένης κατηγορίας πιστωτών. Δεδομένων των πολύμηνων διαπραγματεύσεων που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και της ad hoc ομάδας ανέγγυων πιστωτών και κατόχων χρεογράφων Schuldschein, τα funds Oasis Management, Mercier Vanderlinden, Kyma, Bank Of China (Luxembourg) και η βελγική AG Insurance (οι οποίοι αθροιστικά φέρονται να ελέγχουν ποσοστό άνω του 27% του ευρωομολόγου), το αποτέλεσμα της συνέλευση της Παρασκευής θεωρητικώς θα μπορούσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη συναίνεση και την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου, που αφορά την πολυσυζητημένη εξυγίανση.

Ωστόσο, ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr, τις οποίες δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν η διοίκηση της FF, κάνουν λόγο για νέα απαίτηση του ad hoc γκρουπ ομολογιούχων, η οποία αλλάζει ουσιωδώς τους όρους του Term Sheet του Νοεμβρίου, πάνω στο οποίο βασίζεται η συμφωνία.

Η υφιστάμενη διοίκηση, πάντως, απαντώντας σε γραπτό ερώτημα του Euro2day.gr διαβεβαιώνει πως η επικείμενη ψηφοφορία της Παρασκευής συνιστά μια δρομολογημένη διαδικασία (όπως αυτή έχει εκκινήσει με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Term Sheet που συμφωνήθηκε το Νοέμβριο του 2019) και αναμένεται να ψηφισθεί «ως έχει από τους Ομολογιούχους».

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text