Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Παρά τα νέα χαμηλά έτους σε Ευρώπη και Αμερική, ο ΓΔ κρατιέται σήμερα, Πέμπτη, 19/3/2020, αρκετά καλά (προς το παρόν) στη περιοχή των 500 μονάδων

Παρά τα νέα χαμηλά έτους σε Ευρώπη και Αμερική, ο ΓΔ κρατιέται σήμερα, Πέμπτη, 19/3/2020, αρκετά καλά (προς το παρόν) στη περιοχή των 500 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Μετριότατη κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ άνοιξε το πρωί λαμπρά με μεγάλο ανοδικό χάσμα +5% (στις 510 μονάδες) που σύντομα σκαρφάλωσε στο ενδοημερήσιο υψηλό του +9,80% (στις 535 μονάδες) αλλά από αυτό το επίπεδο ξεκίνησε επίμονη πτώση που τον έχει φέρει αυτή τη στιγμή (3.00 μμ) στις 505 μονάδες (+3,60% από το χθεσινό κλείσιμο). Ο  αναμενόμενος σημερινός ημερήσιος τζίρος είναι μέτριος (80 εκατ) ενώ το μέχρι τούδε καντήλι του ΓΔ είναι διαμορφωμένο σε διάττοντα σε χαμηλά επίπεδα που συνήθως ακολουθείται από νέα χαμηλά.

 

Θα δικαιολογούντο ελπίδες ενδεχόμενης αναστροφής του 30ήμερου καταρράκτη εάν ο ΓΔ έκλεινε σήμερα, με μεγάλη άνοδο άνω  του +3% από το άνοιγμά του δηλαδή, πάνω από τις 523 μονάδες ή +6,50% από το χθεσινό κλείσιμο και με τζίρο άνω των χθεσινών 97 εκατ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Όπως δείχνει η παρούσα κατάσταση, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές). Ούτε πωλήσεις θα κάνει αφού ο ΓΔ είναι άκρως υπερπωλημένος, -48% από το υψηλό Ιανουαρίου.

Μετοχές

Μεγάλη άνοδο άνω του +10% πετυχαίνουν σήμερα οι, ΣΕΝΕΡ +17%, ΜΟΗ +11,40%, ΑΛΜΥ +11,11 % , ΙΝΛΟΤ +10,20% και ΟΤΕ +10% αλλά όλες με μειωμένους σε σχέση με χθες όγκους.

Γενικά, μειονέκτημα της σημερινής ανοδικής, από άποψης κλεισιμάτων, συνεδρίασης είναι οι μικροί τζίροι που δείχνουν ότι ούτε σήμερα εισέρχεται στην αγορά χρήμα.

Υπερπωλημένες μετοχές : Είναι πάρα πολλές. Μετρημένες από την κορυφή τριμήνου μέχρι την τρέχουσα τιμή είναι οι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -65% , ΔΕΗ -53%,  ΦΡΙΓΟ -60%, ΑΡΑΙΓ -56%, ΣΕΝΕΡ 41%, ΒΙΟ -55%, ΜΟΗ -41%, ΟΠΑΠ -48%, ΟΛΥΜΠ -51%, ΕΕΕ -47%, ΟΤΟΕΛ -49%, ΜΥΤΙΛ -42%, ΓΕΚΤ -45%, ΕΛΧΑ -44%, ΕΛΠΕ -44%, ΕΧΑΕ -44% και ΜΠΕΛΑ -44%.

Θεωρούμε ότι ο ΟΠΑΠ στην μισή σήμερα τιμή από όση προ μηνός, αποτελεί ευκαιρία για τους επενδυτές «αξίας» δηλαδή, αυτούς που κυνηγούν τις μετοχές με μεγάλη μερισματική απόδοση. Το timimg αγορών κατά την γνώμη μας μπορεί να γίνει όταν δώσει σχετικό σήμα ο ΓΔ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text