Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Τη μάχη των «ΚΑΔ» δίνουν οι επιχειρήσεις – Χιλιάδες αιτήματα για στήριξη

Τη μάχη των «ΚΑΔ» δίνουν οι επιχειρήσεις – Χιλιάδες αιτήματα για στήριξη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τη μάχη των «ΚΑΔ» δίνουν οι επιχειρήσεις – Χιλιάδες αιτήματα για στήριξη

Πλήθος αιτημάτων από επαγγελματικές οργανώσεις, σωματεία, επιχειρήσεις και αυτοαπασχολουμένους που ζητούν να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό, καταφθάνουν καθημερινά στα γραφεία των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Δεδομένου ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις, οι ασφαλιστικές διευκολύνσεις, τα επιδόματα και οι επιδοτήσεις θα δοθούν αυστηρά στις επιχειρήσεις που ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού, όλοι οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι που δεν ανήκουν στο λιανεμπόριο, στον τουρισμό και στις μεταφορές, που είναι ήδη επιλέξιμοι για στήριξη, ζητούν ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) τους να ενταχθεί σε αυτούς που θα λάβουν βοήθεια.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι οριζόντια, ήτοι αφορούν σε όλες τις επιχειρήσεις των επιλέξιμων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, είτε αυτές μένουν ανοικτές, είτε λειτουργεί μέρος της δραστηριότητάς τους, είτε κλείνουν με κρατική εντολή, είτε κλείνουν με δική τους πρωτοβουλία.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε αρχικά ανακοινώσει πως οι κλάδοι που θα ενισχυθούν θα επιλεγούν αυστηρά με βάση τα ημερήσια στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών που αυτό διαθέτει, σε συνδυασμό με τις σχετικές αποφάσεις για απαγόρευση λειτουργίας συγκεκριμένων κλάδων που έχουν εκδοθεί. Ωστόσο, το lobbying που γίνεται από συγκεκριμένους κλάδους, πιθανότατα θα επεκτείνει τα κριτήρια επιλογής.

Να σημειωθεί πως όσοι κλάδοι και επιχειρήσεις λάβουν στήριξη δεν θα πληρώσουν έως τις 31 Ιουλίου τα εξής:

Οφειλές που έχουν βεβαιωθεί από δηλώσεις ΦΠΑ, πληρωτέες Μαρτίου.

Κάθε είδους βεβαιωμένες οφειλές στις ΔΥΟ ή στα Ελεγκτικά Κέντρα.

Τις δόσεις των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Τις ασφαλιστικές εισφορές μηνός Φεβρουαρίου (χωρίς να πληρωθούν τόκοι και προσαυξήσεις).

Τις ρυθμισμένες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις θα διεκδικήσουν και την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, η οποία θα δοθεί από την Κυβέρνηση έως τα τέλη Απριλίου στους εργαζομένους επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους και σε  ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους της χώρας.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν κοινές ανακοινώσεις από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού και πιθανότατα θα ανακοινωθεί η χορήγηση στήριξης και σε νέες επαγγελματικές ομάδες.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text