Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Οπισθοχωρεί άτακτα ο ΓΔ μετά την πρωινή σημερινή (Παρ, 20/3/20) εκτίναξη στις 566 μονάδες

Οπισθοχωρεί άτακτα ο ΓΔ μετά την πρωινή σημερινή (Παρ, 20/3/20) εκτίναξη στις 566 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



«Πωλητική αντεπίθεση» βρίσκεται αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, σε εξέλιξη με τον ΓΔ να έχει ανοίξει δυνατά στις 10.35 πμ στις 555 μονάδες (+6%), γρήγορα να πιάνει τις 566 (+7,80%) αλλά από εκεί να ξεκινά επίμονη υποχώρηση σε επίπεδα κάτω του ανοίγματος, αυτή τη στιγμή στις 550 μονάδες αφήνοντας πίσω του ένα ιπτάμενο μαύρο διάττοντα μεγέθους περίπου -1%, πιθανό προάγγελο περαιτέρω πτώσης. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπου το σώμα του μαύρου διάττοντα φτάνει στο -2%.

Ωστόσο, σε μεσοπρόθεσμο γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων, όπως βλέπουμε, η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι άσχημη καθώς το τρέχον επίπεδο των 550 μονάδων βρίσκεται +13% πάνω από το πρόσφατο κατώτατο πυθμένα των 485 μονάδων.

 

Από τεχνική άποψη για να πούμε ότι υπάρχει κάποια προδιάθεση ανάκαμψης θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει τουλάχιστον το ¼ της μεγάλης -48% δίμηνης πτώσης κλείνοντας πάνω από τις 600 μονάδες ενώ για να δικαιολογηθούν βάσιμες ελπίδες ότι θα ξεπεράσουμε το σοκ του κορονοϊού, θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό της αναφερθείσας πτώσης κλείνοντας πάνω από τις 700 μονάδες.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 600 μονάδων, τα πράγματα θα είναι αβέβαια και άσχημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 4/5 με μετοχές και 1/5 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή, παρά την αποτυχία του πρωινού άλματος του ΓΔ, εκτοξεύονται κατά ποσοστά ανόδου άνω του +10% οι, ΙΝΛΟΤ +21%, ΟΤΟΕΛ +16%, ΑΡΑΙΓ +10% και ΜΟΗ +10%.

Οι σημερινοί τζίροι είναι αυξημένοι (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) γεγονός που δείχνει αναζωπύρωση μαχών αγοραστών – πωλητών με αρκετές μετοχές να εμφανίζουν φαινόμενα συσσώρευσης όπως οι, ΙΝΛΟΤ, ΟΤΟΕΛ, ΜΟΗ, ΑΡΑΙΓ, ΕΤΕ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚΤ, ΚΟΥΕς, ΕΕΕ, ΦΡΙΓΟ. Όμως, άσπρα καντήλια παρουσιάζουν μόνον οι ΟΤΟΕΛ , ΚΟΥΕΣ και ΦΡΙΓΟ (δηλαδή τρέχουσα τιμή να είναι άνω του ανοίγματος) ενώ οι ΜΟΗ και ΑΡΑΙΓ παρουσιάζουν εμφανή μαύρα (δηλαδή τρέχουσα τιμή κάτω του ανοίγματος).

Άκρως υποτιμημένες μετοχές με πτώση χειρότερη του -50% από το υψηλό Ιανουαρίου είναι οι, ΙΝΛΟΤ -52% από αυτό το υψηλό, ΕΛΛΑΚΤ -68%, ΑΡΑΙΓ -53% και ΦΡΙΓΟ -58%. Αν είμασταν σήμερα αναγκασμένοι να αγοράσουμε μια μετοχή θα προτιμούσαμε ΦΡΙΓΟ λόγω της άκρως υποτιμημένης τιμής και των θετικών αποτελεσμάτων 2019 που δημοσίευσε προσφάτως.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text