Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: «Σκόνταψε» στην πρώτη ψηφοφορία το πακέτο Τραμπ για τον κορωνοϊό

ΗΠΑ: «Σκόνταψε» στην πρώτη ψηφοφορία το πακέτο Τραμπ για τον κορωνοϊό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: «Σκόνταψε» στην πρώτη ψηφοφορία το πακέτο Τραμπ για τον κορωνοϊό

Σε αδιέξοδο βρίσκεται στις ΗΠΑ η ψηφοφορία για το πακέτο μέτρων που στόχο έχει να αμβλύνει την οικονομική επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς στην πρώτη δοκιμαστική ψηφοφορία στη Γερουσία η σχετική νομοθεσία υπήρξαν 47 ψήφοι υπέρ και 47 κατά, ενώ απαιτούνται 60 ψήφοι για να προχωρήσει, μεταδίδει το MarketWatch.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας ψήφισαν κατά της έναρξης αντίστροφης μέτρησης 30 ωρών για την ψηφοφορία.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν πως οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου «γέρνουν» υπέρμετρα προς την παροχή βοήθειας στις μεγάλες εταιρείες και δεν παρέχουν αρκετή στήριξη στους ιδιώτες και τους παρόχους του τομέα της υγείας. Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Chuck Schumer, μάλιστα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «εταιρική διάσωση» χωρίς προστασία για τους απλούς εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των μέτρων που προτείνονται είναι η αποστολή επιταγών σε κάθε έναν Αμερικάνο και η αύξηση της ασφάλισης ανεργίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες Κυριακή για την task force αντιμετώπισης του κορωνοϊού, είπε πως αναμένει το πακέτο των μέτρων να ολοκληρωθεί.

Η αποτυχία της ψήφισης του νομοσχεδίου δείχνει την έλλειψη ομοφωνίας μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να συνασπιστούν γύρω από ένα πακέτο μέτρων σε μια κρίσιμη στιγμή για την αμερικανική οικονομία και το χρηματιστήριο, που σφυροκοπούνται λόγω της παύσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην οποία έχει οδηγήσει η προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text