Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Δίχως τέλος οι ρευστοποιήσεις μετοχών και το ράλι δολαρίου

Δίχως τέλος οι ρευστοποιήσεις μετοχών και το ράλι δολαρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δίχως τέλος οι ρευστοποιήσεις μετοχών και το ράλι δολαρίου

Οι επενδυτές εξακολουθούν να λειτουργούν σε πανικό, ρευστοποιώντας μαζικά κάθε είδους ενεργητικό και βρίσκοντας καταφύγιο στο δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει έτσι απρόσκοπτο το ράλι του έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών και τα ασιατικά ταμπλό το πρωί της Δευτέρας δείχνουν στην πλειονότητά τους βαθύ κόκκινο.

Το δολάριο ενισχύεται περίπου 3% έναντι της ρουπίας Ινδονησίας και του κορεατικού γουόν και 1% έναντι του μπατ Ταϊλάνδης και του ρίνγκιτ Μαλαισίας. Ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα θεωρείται το μόνο ενεργητικό που μπορούν οι επενδυτές να εμπιστευθούν την ώρα που οι κυβερνήσεις προσπαθούν με λουκέτα και απογορεύσεις να σταματήσουν έναν ιό που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Εικονα διάλυσης έχουμε στο Χρηματιστήριο της Βομβάης με τον BSE Sensex να κάνει βουτιά άνω του 11%. Απώλειες της τάξης του 4,5% παρουσιάζει ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στο Σίντνεϊ ο S&P/ASX 200 καταγράφει πτώση 5,62%, ενώ στη Σαγκάη ο Σύνθετος Δείκτης υποχωρεί 2,5%. Κόντρα στο ρεύμα στέκεται το Τόκιο με τον Nikkei στο +1,9%.

Στον κόσμο του Covid-19 ακόμη και ο χρυσός βρίσκεται το τελευταίο διάστημα υπό πίεση. Σήμερα ανακάμπτει 0,8% στα 1.497,20 δολάρια η ουγκιά, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έως και πριν από λίγες εβδομάδες κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα υποχωρήσει κάτω από τα 1.500 δολάρια. Αντιθέτως πολλοί ήταν εκείνοι που πόνταραν στην εκτίναξή του στα 2.000 δολάρια.

Διαρκές το σφυροκόπημα και στο πετρέλαιο. Η τιμή του μπρεντ κάνει σήμερα βουτιά 2,7% στα 26,26 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text