Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ιαπωνία: Μέτρα στήριξης της οικονομίας 137 δισ. υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός

Ιαπωνία: Μέτρα στήριξης της οικονομίας 137 δισ. υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ιαπωνία: Μέτρα στήριξης της οικονομίας 137 δισ. υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός

Ένα "τεράστιο” πακέτο στήριξης της οικονομίας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, το οποίο σύμφωνα με πηγές του Reuters, περιλαμβάνει ομόλογα για την κάλυψη ελλειμμάτων, ύψους τοουλάχιστον 137 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Ενώ το ποσό της έκδοσης ομολόγων πιθανώς είναι ήπιο, θα οδηγήσει σε σημαντική εστίαση στην δεινή δημοσιονομική κατάσταση της Ιαπωνίας -σε μια περίοδο που η πορεία της αγοράς οδηγεί τους επενδυτές να εγκαταλείψουν ακόμη και παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια όπως τα κρατικά ομόλογα, για χάρη των μετρητών.

"Πρέπει να βρούμε μεγάλα, δυναμικά οικονομικά και δημοσιονομικά μέτρα που ανταποκρίνονται στο τεράστιο μέγεθος του πλήγματος από την επιδημία του κορονοϊού”, ανέφερε ο Abe στο κοινοβούλιο.

"Αναλόγως με την κατάσταση, θα πάρουμε μέτρα που υπερβαίνουν σε κλίμακα εκείνα που ελήφθησαν μετά από την κρίση της Lehman”, τόνισε ο Abe.

Πηγές που επικαλείται το Reuters χωρίς να τις κατονομάζει, αναφέρουν ότι το κλειδί είναι εάν η ιαπωνική οικονομία μπορέι να ανακάμψει, όπως προβλέπει τώρα η BoJ, μετά από μια προσωρινή κρίση που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του κορονοϊού.

"Εάν είναι απαραίτητα περαιτέρω νομισματικά μέτρα, η BoJ είναι έτοιμη βα δράση. Κάνοντάς το αυτό, θα λάβει υπόψη την αναμενόμενη επίδραση από το πρόγραμμα τόνωσης της κυβέρνησης”, ανέφεραν οι πηγές.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text