Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Contrarian στην πτώση του ΧΑ η JP Morgan

Contrarian στην πτώση του ΧΑ η JP Morgan

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η JP Morgan διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) για τις Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, ενώ για τη Eurobank η σύσταση παραμένει ουδέτερη (neutral).

Στην Alpha Βank, η τιμή-στόχος είναι 2,50 ευρώ, κάτι που υποδηλώνει άνοδο 296%, για την Εθνική Τράπεζα η τιμή-στόχος είναι τα 3,80 ευρώ (+281% upside potential) και για την Τράπεζα Πειραιώς η τιμή-στόχος είναι τα 4,2 ευρώ (304%), το υψηλότερο περιθώριο ανόδου μεταξύ όλων των τραπεζών που παρακολουθεί στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τέλος, για τη Eurobank, η τιμή-στόχος είναι το 1 ευρώ και το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται σε +174%, το υψηλότερο μεταξύ των μετοχών με ουδέτερη σύσταση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας, οι εγχώριες τράπεζες σημειώνουν αποτιμήσεις που είναι αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο των τραπεζών της περιοχής.

Σε όρους 2020, για την Αlpha Βank εκτιμάει ότι η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη σε 4,1 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,2 φορές την ενσώματη λογιστική αξία.

Για τη Eurobank, εκτιμάει ότι η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη σε 3,9 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,3 φορές την ενσώματη λογιστική αξία.

Για την Εθνική Τράπεζα, εκτιμάει ότι η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη σε 6 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,2 φορές την ενσώματη λογιστική αξία.

Τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς, εκτιμάει ότι η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη σε 2,2 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,1 φορές την ενσώματη λογιστική αξία. Οι τράπεζες της περιοχής είναι διαπραγματεύσιμες με 6,4 φορές τα κέρδη τους και 0,9 φορές την ενσώματη λογιστική αξία.

Οι τουρκικές τράπεζες, οι μετοχές τους είναι διαπραγματεύσιμες κατά μέσο όρο σε 4,4 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,4 φορές την ενσώματη λογιστική αξία. Οι αυστριακές τράπεζες, οι μετοχές τους είναι διαπραγματεύσιμες κατά μέσο όρο σε 5,3 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,6 φορές την ενσώματη λογιστική αξία. Οι πολωνικές τράπεζες, οι μετοχές τους είναι διαπραγματεύσιμες κατά μέσο όρο σε 6 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,7 φορές την ενσώματη λογιστική αξία.

Παρότι δεν είναι βέβαιο αφού δεν αναφέρεται ρητώς στην έκθεση, αυτές οι εκτιμήσεις και τα μεγέθη που προβλέπονται για τις εγχώριες τράπεζες πιθανότατα θα υποστούν αλλαγές στις επόμενες εβδομάδες και όσο περισσότερη πληροφορία εισέρχεται στο σύστημα.

Η JP Morgan εξηγεί ότι σε όλη την περιοχή, οι κεντρικές τράπεζες ενήργησαν με σχετική βιασύνη να παράσχουν νομισματική στήριξη στις αντίστοιχες οικονομίες τους, ενώ την επόμενη εβδομάδα συνδυάστηκαν με τις προσπάθειες δημοσιονομικής πολιτικής να μετριαστεί ο αντίκτυπος του σοκ του ιού. Ειδικότερα, η Τσεχία και η Πολωνία ανακοίνωσαν φιλόδοξα πακέτα υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων για δαπάνες ύψους 2%-3% του ΑΕΠ.

Τέλος, σε αυτή τη συγκυρία, η JP Morgan σημειώνει ότι οι τράπεζες της περιοχής διαπραγματεύονται στις 0,5 φορές τα ενσώματα ίδια κεφάλαια του 2020, σημειώνοντας πτώση 35% από τον Ιανουάριο και αυτό συνεπάγεται ότι οι τιμές αυτές τιμολογούν στα δύο τρίτα τους το σενάριο ενός bear market, αλλά ένα ακόμα πιο αρνητικό σενάριο θα μπορούσε να δει περαιτέρω πτώση στις τιμές κατά ακόμα 35% στις τιμές των μετοχών.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text