Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Deloitte: Τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων, λόγω κορονοϊού- Τα βασικά σημεία

Deloitte: Τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων, λόγω κορονοϊού- Τα βασικά σημεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Deloitte: Τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων, λόγω κορονοϊού- Τα βασικά σημεία

Η Deloitte ξεχωρίζει τα βασικά σημεία της τρίτης δέσμης μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού αναφορικά με τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας.

Τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών:

1 Διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων

Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα τριών μηνών

2 Οικονομική ενίσχυση ύψους 800 ευρώ

Επέκταση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυση των 800 ευρώ στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται και τελούν σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους καθώς και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιτηδευματίες που πλήττονται θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ενώ παίρνονται μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης, κρατώντας ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δικαιούχων.

3 Έκτακτη οικονομική ενίσχυση απολυμένων

Επέκταση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυση των 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η μέχρι και 17 Μαρτίου.

4 Δώρο Πάσχα

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες, η καταβολή του να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις.

Τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας:

1 Αναστολή των συμβάσεων εργασίας

Δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες (με απόφασή τους) που πλήττονται και μειώνεται σημαντικά ο τζίρος τους, και θα καθοριστούν από το υπ. Οικονομικών, βάσει Κ.Α.Δ., υπαγωγής μέρους ή όλων των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν στο καθεστώς αυτό θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800€ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη επί του συνολικού ονομαστικού τους μισθού. Η αναστολή της σύμβασης εργασίας μπορεί να εφαρμοστεί για έναν μήνα με δυνατότητα παράτασης εφόσον δεν έχουν βελτιωθεί οι σημερινές συνθήκες. Για όσο γίνεται από την επιχείρηση η χρήση του μέτρου της αναστολής υφίσταται ρητή απαγόρευση καταγγελίας συμβάσεων εργασίας του συνόλου του προσωπικού της και εφόσον αυτό δεν τηρηθεί, οι απολύσεις θα θεωρούνται άκυρες. Με την ολοκλήρωση του χρόνου αναστολής των συμβάσεων εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας για το ισόποσο χρονικό διάστημα με εκείνο που έκανε χρήση του μέτρου της αναστολής. Δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800€ θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι που τελούν ήδη ή θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους μέχρι τις 30.4.2020, με την προϋπόθεση να έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ μέχρι 31.3.2020. Το ποσό αυτό θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Ο εργοδότης υποχρεούται να δηλώσει τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας τους στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και να το γνωστοποιήσει και στους εργαζομένους του. Σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν δηλώσει τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή εργασίας τους στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, θα αποκλείεται από την υπαγωγή του στα ευνοϊκά μέτρα αναστολής οφειλών δόσεων και καταβολών προς το Δημόσιο. Ο εργαζόμενος, για να λάβει την οικονομική ενίσχυση, θα δηλώνει σε ειδική πλατφόρμα που θα τηρείται για τον σκοπό αυτό στη Γενική Γραμματεία Εργασίας του υπ. Εργασίας ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του.

2 Έκτακτη οικονομική ενίσχυση απολυμένων

Δικαιούχοι των 800€ θα είναι όλοι οι απολυμένοι αλλά και όσοι εξαναγκάστηκαν να παραιτηθούν από την έναρξη της κρίσης, δηλαδή από 1.3.2020, ανεξάρτητα αν γίνονται δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

3 Δώρο Πάσχα

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του, με δυνατότητα του εργοδότη να το καταβάλει το καλοκαίρι, μαζί με το επίδομα αδείας, χωρίς να απαγορεύεται η καταβολή του νωρίτερα, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Πηγή: www.reporter.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text