Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γαλλία: Η οικονομική δραστηριότητα καταρρέει εν μέσω των περιορισμών λόγω κορονοϊού

Γαλλία: Η οικονομική δραστηριότητα καταρρέει εν μέσω των περιορισμών λόγω κορονοϊού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γαλλία: Η οικονομική δραστηριότητα καταρρέει εν μέσω των περιορισμών λόγω κορονοϊού

Η γαλλική οικονομία αντιμετωπίζει πρωτοφανή συρρίκνωση, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο επιχειρήσεων ενώ το καταναλωτικό κοινό παραμένει σε κατ'οίκον περιορισμό.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο σύνθετος δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας που καταρτίζει η IHS Markit, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή καταγραφής των στοιχείων το 1998.

Το ΑΕΠ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ "καταρρέει με ετήσιο ρυθμό που προσεγγίζει διψήφιο νούμερο", σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Eliot Kerr.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία βρίσκεται σε καραντίνα για περισσότερο από μία εβδομάδα και ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται μόνο στην αρχή της κρίσης της. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να βρουν ισορροπία μεταξύ της παραμονής στο σπίτι και της στήριξης της χώρας καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει τεράστια οικονομικά μέτρα για να μετριάσει το ''πλήγμα'' από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο σύνθετος ΡΜΙ υποχώρησε στις 30,2 μονάδες τον Μάρτιο από 51,9 τον προηγούμενο μήνα, με τον κλάδο των υπηρεσιών να καταγράφει το μεγαλύτερο πλήγμα. Οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε περικοπές προσωπικού για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν τριάμισι ετών.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text