Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 24/3/20 ανακτά δυναμικά τις 550 μονάδες

Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 24/3/20 ανακτά δυναμικά τις 550 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Έφοδος αγοραστών παρατηρείται σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, στην είδηση ότι τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορονοϊό στην Ιταλία βαίνουν φθίνοντα, να σημειώνει μεγάλη άνοδο +7,64% στις 552 μονάδες, με μεγάλο τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), με άσπρο καντήλι μεγέθους περίπου +2% (αφού το άνοιγμα έγινε στις 440 μονάδες) και με επίσης μεγάλη άνοδο στην Ευρώπη (DAX +6,60%).

Στο γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων του ΓΔ παρατηρούμε ότι ο εν λόγω δείκτης σχηματίζει την bullish διάταξη του «διπλού ανερχόμενου πυθμένα» και παράλληλα τείνει να ξεπεράσει την κυλιόμενη κορυφή των 555 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 557 μονάδες (+8,50% ή +3% πάνω από το άνοιγμά του) δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα της ακίδας πυθμένα (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 196), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 80% σε 85%. Οι επόμενες αγορές θα γίνουν ή με μουαγιέν σε νέα χαμηλά κάτω των 480 μονάδων ή με κανονικά τασικά σήματα με ανοδική διάσπαση υψηλού 20 ημερών ή με το αγκίστρι μετά την ακίδα πυθμένα.

Μετοχές

Εστιάζουμε την προσοχή μας στις μετοχές που ενδεχομένως θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ. Οι ευκαιρίες είναι πάμπολες και εμείς θα προκρίνουμε μια-δυο άκρως υποτιμημένες μετοχές κάτω του -40% από το υψηλό Γενάρη και μια – δύο μετοχές ανθεκτικές με λιγότερες ζημιές από -20% από το ίδιο υψηλό.

Υποτιμημένες μετοχές : ΕΛΛΑΚΤΩΡ -64% από το υψηλό Γενάρη, ΙΝΚΑΤ -57%, ΦΡΙΓΟ -54%, ΙΝΤΚΑ -54%, ΒΙΟ -57%, ΑΡΑΙΓ -49%, ΟΤΟΕΛ -46%, ΟΠΑΠ -42%, ΜΟΗ -40%, ΕΛΧΑ -44%, ΦΡΛΚ -43%, ΣΕΝΕΡ -43%.

Ανθεκτικές μετοχές : ΕΥΔΑΠ -12% από το υψηλό Γενάρη, ΟΤΕ -16%, ΕΛΛ -18%, ΤΕΝΕΡΓΤ -18%.

Από την πρώτη ομάδα προκρίνουμε τις κερδοφόρων εταιριών ΜΟΗ και ΚΟΥΕΣ (τείνοντας προς την δεύτερη) και από την δεύτερη ομάδα τις επίσης κερδοφόρων εταιριών ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ (τείνοντας προς την δεύτερη)

Θα επανέλθουμε μεθαύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text