Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Καρυτινός (Prodea ΑΕΕΑΠ): Η κτηματαγορά δεν κινδυνεύει από τον κορωνοιό

Καρυτινός (Prodea ΑΕΕΑΠ): Η κτηματαγορά δεν κινδυνεύει από τον κορωνοιό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Καρυτινός (Prodea ΑΕΕΑΠ): Η κτηματαγορά δεν κινδυνεύει από τον κορωνοιό

Άνοδο 10% σημειώνει η τιμή της μετοχής - Στο 1,9 δισ. ευρώ  η κεφαλαιοποίηση της

Ως παρένθεση που άνοιξε και θα κλείσει ,έτσι προσεγγίζει τις τρέχουσες επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων εξαιτίας του Covid 19 η διοίκηση της Prodea ΑΕΕΑΠ.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αριστοτέλης Καρυτινός λέει στο bankingnews ότι η αγορά ακινήτων χτίζεται σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ενώ οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις από τον κορωνοϊο, όπως είναι η σχετική απομάκρυνση επενδυτών από την εγχώρια αγορά λόγω και των αντικειμενικών δυσκολιών (συμβολαιογράφοι, υποθηκοφυλακεία), δεν αλλάζουν το τοπίο της αγοράς.

Ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για την ελληνική κτηματαγορά καθώς διατηρεί το ενδιαφέρον των ξένων  διαπιστώνοντας στην πράξη επενδυτικές ευκαιρίες σε σύγκριση με άλλες αγορές, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει φόβος για την  κτηματαγορά.

Ωστόσο η πανδημία του Covid 19 μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανταγωνισμού σε σχέση με άλλες χώρες που πλήττονται έντονα αλλά βραχυπρόθεσμα, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις στην κτηματαγορά αποτιμώνται σε ορίζοντα ετών.

Όμως η  αγορά των ενοικίων δέχεται ένα πρόσκαιρο πλήγμα από τη μη καταβολή  των μισθωμάτων στο σύνολο τους με κυβερνητική απόφαση.

Το μέτρο και σε αυτή την  περίπτωση έχει προσωρινό χαρακτήρα και αποφασίστηκε εξαιτίας του λουκέτο που μπήκε στην εμπορική κοινότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea ΑΕΕΑΠ αναφέρθηκε στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, δηλώνοντας ότι θα υλοποιηθεί με την ομαλοποίηση της κατάστασης, στην παρούσα φάση το σχέδιο μετατίθεται για αργότερα.

Ο  στόχος της εισηγμένης εταιρείας είναι να συγκεντρώσει περίπου 500 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ  και την  ίδια στιγμή να αυξηθεί η διασπορά μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ σήμερα  βρίσκεται μόλις ο 2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η μηδαμινή διασπορά μετοχών γιγάντωσε την κεφαλαιοποίηση της Prodea στο 1,9 δις. ευρώ, με την τιμή της μετοχής να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα τιμών πριν ξεσπάσει η κρίση.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου έκλεισε στα 7,65 ευρώ ενώ πριν από δύο μήνες  ήταν στα 6,95 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 10%.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται σε 1,95 δις. ευρώ η οποία είναι υψηλότερη από την κεφαλαιοποίηση των ΕΛΠΕ, της Μοτορ Οιλ της Jumbo και άλλων εταιρειών του FTSE 25.

Νίκος Θεοδωρόπουλος

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text