Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Δεν πτοήθηκε από τα μάκρο η Wall -κέρδη άνω του 6% για Dow Jones και S&P 500

Δεν πτοήθηκε από τα μάκρο η Wall -κέρδη άνω του 6% για Dow Jones και S&P 500

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεν πτοήθηκε από τα μάκρο η Wall -κέρδη άνω του 6% για Dow Jones και S&P 500

Σε ράλι επιδόθηκαν για τρίτη διαδοχική ημέρα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να εστιάζουν στο "πακέτο" μέτρων των 2 τρισ. δολαρίων και να "προσπερνούν" τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones σημειώσε κέρδη 1.351 μονάδων ή 6,38% στις 22.552 μονάδες. Στην πρώτη γραμμή της ανόδου η μετοχή της Boeing που κατέγραψε κέρδη άνω του 13%. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες συναλλαγών, η μετοχή έχει καταγράψει το εντυπωσιακό άλμα του 89%. Με τη σημερινή άνοδο, ο δείκτης επιστρέφει σε bull market, έχοντας παραμείνει σε bear market για 19 συνεδριάσεις, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.

Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 154 μονάδες ή 6,24% στις 2.630 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 413 μονάδες ή 5,6% στις 7.797 μονάδες.

Το νομοσχέδιο - παρά τις διαφωνίες και επιφυλάξεις ορισμένων γερουσιαστών - εξασφάλισε ήδη το πράσινο φως στη Γερουσία και αναμένεται την Παρασκευή να ψηφιστεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου στη συνέχεια να υπογραφεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι το πακέτο θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία η οποία κλυδωνίζεται έντονα από τις μαζικές απαγορεύσεις μετακινήσεων και το πάγωμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μια πρώτη εικόνα των επιπτώσεων στην αμερικανική οικονομία και κοινωνία έδωσαν σήμερα τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας εκτοξεύτηκε στα 3,28 εκατ. άτομα την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας κάθε ιστορικό προηγούμενο, καθώς μεγάλα και μικρά εργοστάσια και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν για την προστασία του πληθυσμού. Οι αναλυτές σημειώνουν μάλιστα ότι πιθανότατα αυτή είναι μόνο η αρχή και τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και άλλες μαζικές απολύσεις.

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Federal Reserve συνέχισαν τις δημόσιες παρεμβάσεις διαβεβαιώνοντας τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει στο προσκήνιο για τη στήριξη της οικονομίας.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, δεσμεύθηκε σήμερα ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να δανείζει χρήματα με "επιθετικό τρόπο" για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της επιδημίας.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο Πάουελ, δήλωσε επίσης ότι τα "πυρομαχικά (της Fed) δεν πρόκειται να εξαντληθούν".

"Όσο πιο γρήγορα περάσουμε αυτή την περίοδο και θέσουμε υπό έλεγχο τον ιό, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να έρθει η ανάκαμψη... Γνωρίζουμε ότι η οικονομική δραστηριότητα θα μειωθεί, πιθανόν σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο, αλλά νομίζω ότι πολλοί αναμένουν, και εγώ αναμένω, ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επανεκκινήσει και θα κινηθεί και πάλι ανοδικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους", δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text