Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αναμενόμενη είναι η σημερινή (Παρ. 27/3/2020) μεγάλη διόρθωση της αγοράς

Αναμενόμενη είναι η σημερινή (Παρ. 27/3/2020) μεγάλη διόρθωση της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ανησυχεί προς το παρόν η τρέχουσα μεγάλη πτώση τους ΓΔ (-3,30%, στις 555 μονάδες στις 3.50 μμ) με μέτριο για την εποχή τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) καθόσον  διατηρείται το μεγαλύτερο μέρος, το 80%, των σημαντικών κερδών +15% της τελευταίας δεκαήμερης ανοδικής αντίδρασης.

Θα ανησυχήσουμε αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 523 μονάδων.

Ωστόσο, παρατηρούμε στο γράφημα ότι οι όγκοι της δεκαήμερης ανοδικής αντίδρασης είναι κατά μέσον όρο μικρότεροι από τους όγκους του προηγηθέντος καταρράκτη με συνέπεια να είναι αρκετά πιθανό να πισωγυρίσει ο ΓΔ  προς τη περιοχή των 500 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 85% με μετοχές και 15% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καμία μετοχή δεν φαίνεται μέχρις στιγμής να διανέμεται δηλ να πέφτει με μεγάλη πτώση και με μεγάλους όγκους μεγαλύτερους του μέσου όρου των τελευταίων 10 ημερών.

Αντίθετα, μια κατ’ εξαίρεση μετοχή, η ΟΛΥΜΠ, δείχνει να συσσωρεύεται επιθετικά με άνοδο +8% και όγκο 70 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής αλλά στα χαμηλά της δηλαδή, υπό καθοδική τάση όπου οι αγορές συχνά αποτυγχάνουν.

Πολλές μετοχές είναι οι άκρως υπερπωλημένες με πτώση χειρότερη του -50% από την κορυφή Ιανουαρίου και είναι οι : ΕΛΛΑΚΤΩΡ -75% αυτή τη στιγμή από το εν λόγω υψηλό, ΑΛΦΑ -69%, ΕΤΕ -64%, ΦΡΙΓΟ -62%, ΙΝΤΚΑ -59%, ΒΙΟ -55%, ΟΤΟΕΛ -55%, ΑΡΑΙΝ -58%, ΜΟΗ -50% , ΔΕΗ -53%.

Ωστόσο, παράλληλα με τις υπερπωλημένες υπάρχουν (λόγω του προηγηθέντος 10ήμερου ράλι) και αρκετές υπεραγορασμένες όπως οι, ΙΝΛΟΤ +63% με χθεσινό κλείσιμο από το χαμηλό Μάρτη, ΔΕΗ +50%, ΣΕΝΕΡ +40%, ΑΡΑΙΓ +38%, ΕΥΡΩΒ +34%, ΜΟΗ +31%, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ και ΟΤΕ +30% από το ίδιο χαμηλό.

Η ανωτέρω τεράστια βραχυχρόνια μεταβλητότητα (αστάθεια) των τιμών αποπροσανατολίζει τους επενδυτές και καθιστά πολύ δύσκολο το μεσοχρόνιο trading αλλά και πολύ επικίνδυνο το βραχυχρόνιο trading.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text