Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | ΕΚΤ: Οι τράπεζες να μην διανείμουν μέρισμα τουλάχιστον έως την 1η Οκτωβρίου 2020

ΕΚΤ: Οι τράπεζες να μην διανείμουν μέρισμα τουλάχιστον έως την 1η Οκτωβρίου 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Της Νένας Μαλλιάρας

Σύσταση στις ευρωπαϊκές τράπεζες να μην προχωρήσουν σε διανομή μερίσματος κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού COVID – 19, απευθύνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι τράπεζες δεν πρέπει να διανείμουν μέρισμα στους μετόχους τους για τις οικονομικές χρήσεις 2019 και 2020, τουλάχιστον μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2020. Επίσης θα πρέπει να συγκρατήσουν τις επαναγορές μετοχών με στόχο την ανταμοιβή των μετόχων τους.

Η σύσταση της ΕΚΤ δεν ακυρώνει αναδρομικά τα μερίσματα που έχουν ήδη πληρωθεί από ορισμένες τράπεζες για το έτος 2019. Ωστόσο, οι τράπεζες που έχουν ζητήσει από τους μετόχους τους να ψηφίσουν τη διανομή μερίσματος κατά τις επερχόμενες Γενικές Συνελεύσεις, καλούνται να ακυρώσουν τις προτάσεις αυτές, ευθυγραμμιζόμενες με τη σύσταση της ΕΚΤ.

Η σύσταση της ΕΚΤ έρχεται κατόπιν ανακοινώσεων που είχε κάνει στις 12 και 20 Μαρτίου και οι οποίες αφορούσαν μέτρα προσωρινής ελάφρυνσης των τραπεζών, ώστε αυτές να μπορέσουν να υποστηρίξουν την Οικονομία. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ, περιμένει από τους μετόχους των τραπεζών να συμβάλλουν στη συλλογική αυτή προσπάθεια. Σε αυτή την προσπάθεια, η διαφύλαξη κεφαλαίου με το να αποτραπεί η διανομή μερίσματος και οι επαναγορές μετοχών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηριχθούν τα νοικοκυριά, οι μικρές και οι μεγάλες επιχειρήσεις και επίσης να απορροφηθούν οι ζημίες από τα υφιστάμενα ανοίγματα αυτών.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text