Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Δευτ, 30/3/2020) στην περιοχή των 550-560 μονάδων διατηρώντας την πρόσφατη ανοδική αντίδραση +15% από τα χαμηλά Μαρτίου

Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Δευτ, 30/3/2020) στην περιοχή των 550-560 μονάδων διατηρώντας την πρόσφατη ανοδική αντίδραση +15% από τα χαμηλά Μαρτίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι η μέχρι τούδε (4.05 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με άνοδο +1,30% (στις 558 μονάδες), με μεγάλο άσπρο καντήλι +3% (αφού το άνοιγμά του έγινε στις 541 μονάδες) και με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), παγιώνει την θέση του για 4η μέρα στο εύρος των 550-560 μονάδων.

Στην παρούσα διαγραμματική συγκυρία θα χρησιμοποιήσουμε την ψυχολογική θεωρία των retracements κατά την οποία μια ανοδική αντίδραση (μετά από καταρράκτη) θα διατηρήσει την δυναμική της όσο αυτή δεν θα χάνει το μισό του μέχρι τούδε ύψους της, στην περίπτωσή μας όσο ο ΓΔ δεν θα χάσει το μέσο της απόστασης ΡΒ δηλαδή όσο θα κινείται πάνω από τις 523 μονάδες.

 

 

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 523 μονάδες θα έχουμε την αίσθηση ότι ξεπεράσαμε τον πυθμένα ενώ, αντίθετα, αν ο ΓΔ πισωγυρίσει κάτω των 523 μονάδων, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε νέα χαμηλά προς τις 450 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 85% με μετοχές και 15% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Το πρόγραμμα μουαγιέν έχει πλέον τελειώσει και οι επόμενες αγορές μας θα γίνουν όταν αποκατασταθεί η ανοδική τάση στην αγορά.

Μετοχές

Σήμερα είναι μέρα των τραπεζών με τον ΔΤΡ να κερδίζει αυτή τη στιγμή +6,10% διότι ακούγεται να  τείνουν να οριστικοποιηθούν τα πακέτα ευρωπαϊκής έκτακτης βοηθείας προς το Ελληνικό Δημόσιο τα οποία πακέτα θα διανεμηθούν από τις τράπεζες με προμήθεια. Ετσι ο ΔΤΡ που λόγω πανδημίας είχε συντριβεί από τις 930 στις 270, τώρα ανακάμπτει στις 360 μονάδες (+30% από το χαμηλό μέσων Μαρτίου αλλά και -60% από το υψηλό εξαμήνου – δηλαδή ο ΔΤΡ βρίσκεται στην άβολη για τους μεσοπρόθεσμους τεχνικούς επενδυτές θέση να είναι ταυτόχρονα υπεραγορασμένος και υπερπωλημένος. Ωστόσο, δεν ξέρουμε αν θα συνεχισθεί η άνοδος αυτών των μετοχών καθώς οι τράπεζες δεν θα αργήσουν να απειληθούν λόγω πιθανής ύφεσης από νέα κόκκινα δάνεια.

Υποτιμημένες μη τραπεζικές μετοχές : διακρίνουμε τις : ΕΛΛΑΚΤΩΡ -70% από υψηλό τριμήνου, ΦΡΙΓΟ -62%, ΙΝΛΟΤ -64$, ΜΙΓ -58%, ΙΝΤΚΑ -58%, ΒΙΟ -61%, ΑΡΑΙΓ -53%, ΟΤΟΕΛ -50%, ΔΕΗ -48%, ΣΕΝΕΡ -55%, ΕΛΧΑ -50%, ΕΕΕ -50% και ΜΟΗ -48%.

Εντύπωση μας κάνουν τα υποτιθέμενα «ατράνταχτα» blue chips ΕΕΕ και ΜΟΗ που ακόμα χάνουν το μισό της προ κρίσης τιμής τους αλλά και ο ΟΠΑΠ που χάνει το -45%. Ίσως να  αποτελούν ευκαιρία αγορών για τα χαρτοφυλάκια που στοχεύουν σε μερίσματα (που μπορεί όμως φέτος να μην δοθούν).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text