Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | BriQ: Τη διανομή μερίσματος ποσού €0,039 ανά μετοχή αποφάσισε η Γ.Σ.

BriQ: Τη διανομή μερίσματος ποσού €0,039 ανά μετοχή αποφάσισε η Γ.Σ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
BriQ: Τη διανομή μερίσματος ποσού €0,039 ανά μετοχή αποφάσισε η Γ.Σ.

Τη διανομή μερίσματος ποσού € 0,039 ανά μετοχή (καθαρό) από τα κέρδη της χρήσης 2019 και προηγούμενων ετών αποφάσισε σήμερα η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της BriQ PROPERTIES.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2019 και προηγούμενων ετών (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία" την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 (record date). Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίζεται η Τρίτη 7 Απριλίου 2020 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε. ως εξής:

(i) Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ. στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.

(ii) Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) όπου ο μέτοχος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ’ αριθμ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Κ.Α.Τ., όπως ισχύουν, για τους δικαιούχους μετόχους που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των χειριστών τους. Αφορά μόνο δικαιούχους μετόχους που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

(iii) Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε. για τους μετόχους που για διαφόρους λόγους η είσπραξή τους δεν κατέστη δυνατή μέσω χειριστή. Για την είσπραξη του μερίσματος από το δίκτυο καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας θα είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, και η εκτύπωση στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ) προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κ.κ. μέτοχοι να επικοινωνούν με τo Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων, υπεύθυνος κ. Δημήτριος Παπαδιαμαντόπουλος τηλ. 211 9994762, email: ir@briqproperties.gr.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας

Παράλληλα, η Τακτική Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο οκταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ως εξής (με αλφαβητική σειρά):

1. Άννα Αποστολίδου

2. Απόστολος Γεωργαντζής

3. Ευτυχία Κουτσουρέλη

4. Ελένη Λινάρδου

5. Μάρκος Μπιτσάκος

6. Ευστράτιος Παπαευστρατίου

7. Φαίδων Ταμβακάκης

8. Θεόδωρος Φέσσας

Ο συνολικός αριθμός των μελών αυξήθηκε από επτά (7) σε οκτώ (8), με την προσθήκη της κας Ελένης Λινάρδου. Η κα. Ελένη Λινάρδου είναι Διευθύντρια Επενδύσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής του ΤΕΑΥΕΤ και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ και διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία στον τομέα των επενδύσεων.

Επιπλέον εγκρίθηκε παμψηφεί ο καθορισμός του χρόνου της θητείας του Διοικητικού

Συμβουλίου για τέσσερα (4) έτη, ήτοι μέχρι την 1η Απριλίου 2024, και η παράταση της θητείας του αυτόματα μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας μετά τη λήξη της.

Περαιτέρω εγκρίθηκε παμψηφεί ο ορισμός των κ.κ. Φαίδων Ταμβακάκη, Ευστράτιου Παπαευστρατίου και κας. Ελένης Λινάρδου ως Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών μελών.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text