Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ανάποδα στοιχήματα παίζουν Morgan Stanley και Goldman Sachs

Ανάποδα στοιχήματα παίζουν Morgan Stanley και Goldman Sachs

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στις παγκόσμιες αγορές είναι τόσο μοναδικές που ακόμα και οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου με τα ίδια δεδομένα καταλήγουν σε εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα και προτείνουν εντελώς διαφορετικές στρατηγικές στους πελάτες τους.

Ανάμεσα στις πιο αντίθετες απόψεις για την πορεία της αμερικανικής αγοράς τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αυτές της Morgan Stanley η οποία δηλώνει “buy the dips” (αγοράστε τα χαμηλά) και της Goldman Sachs που εκτιμάει ότι “market will turn lower again” (η αγορά θα κινηθεί χαμηλότερα και πάλι).

Η πρόταση της Morgan Stanley στους επενδυτές είναι να «αγοράσουν τα χαμηλά», μήνυμα το οποίο το επικοινωνεί με ιδιαίτερα έντονη χροιά σε ειδικό report για την πορεία των όλων των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων. Η Morgan Stanley σχεδόν πρώτη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αλλάξει τη στάση της από «αρνητική» σε «εποικοδομητική» για τις αμερικανικές μετοχές.

Πιο συγκεκριμένα μερικά από τα στοιχεία που η MS αναφέρει για τη θετική της εκτίμηση είναι ότι:

1. Τα χαμηλά της Δευτέρας θα κρατήσουν.

2. Δεν θα υπάρξει νέο μη προβλέψιμο αρνητικό γεγονός σε αυτόν τον κύκλο.

3. Η δημοσιονομική και η νομισματική απάντηση ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο και θα είναι αρκετή.

4. Η εκκαθάριση των χαρτοφυλακίων έχει ήδη συμβεί.

5. Με κέρδη ανά μετοχή στα 150 δολάρια για το 2021 ο δείκτης S&P500 EPS, η αγορά δεν είναι ακριβή και

6. Η ακραία αποτίμηση του φόβου έχει ήδη αποτυπωθεί την περασμένη εβδομάδα με τα δικαιώματα πώληση του Δεκεμβρίου στο δείκτη S&P 500 και τιμή εξάσκησης στις 1.000 μονάδες που διαπραγματεύθηκαν στο 1,5%.

Αντίθετα, η Goldman Sachs πιστεύει ότι είναι πιθανό ότι η αγορά να μειωθεί στις επόμενες εβδομάδες και προειδοποιεί τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές να μην κυνηγήσουν αυτό το ράλι. Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία που θα άλλαζαν την αρνητική της εκτίμηση είναι:

1. Επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού: ενώ η αβεβαιότητα παραμένει να βλέπαμε μικρή πιθανότητα σημαντικής περαιτέρω επέκτασης.

2. Αποδεικτικά στοιχεία ότι η τόνωση της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής λειτουργεί: ενώ η θέληση των πολιτικών να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους είναι σαφής, μόνο ο χρόνος θα δείξει σε ποιο βαθμό οι ενέργειες επιτυγχάνουν τον περιορισμό των πτωχεύσεων, του κλεισίματος και των απολύσεων

3. Ένα χαμηλό επίπεδο σε τοποθετήσεις επί μετοχών και σε ροές των επενδυτών σε μετοχές. Ο δείκτης που μετράει την ψυχολογία των αμερικανικών μετοχών, ο οποίος συνδυάζει εννέα διαφορετικά μέτρα για τις θέσεις σε μετοχές, είχε μειωθεί σε μόλις 1,4 τυπικές αποκλίσεις σε σύγκριση με -2 και -3 τυπικές αποκλίσεις σε άλλες διορθώσεις αυτού του κύκλου. Αυτή την εβδομάδα η μέτρηση έχει ανέλθει σε -0,7 τυπικές αποκλίσεις υποδεικνύοντας ότι περισσότερες πωλήσεις βρίσκονται μπροστά μας.

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text