Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Θετικός ο Μάρτιος και το α' τρίμηνο για τον χρυσό

Θετικός ο Μάρτιος και το α' τρίμηνο για τον χρυσό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με μεγάλες απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, ωστόσο σε μηνιαία βάση και στο τρίμηνο κέρδισε έδαφος καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες για την πανδημία του κορονοϊού και την επερχόμενη ύφεση έστρεψαν μαζικά τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε σήμερα 46,60 δολ. ή 2,8% στα 1.596,60 δολ. ανά ουγγιά.

Το συμβόλαιο εμφανίζει άνοδο 1,6% από το κλείσιμο των 1.571,80 δολ. στις 28 Φεβρουαρίου. Με βάση τα πιο ενεργά συμβόλαια, τα futures του χρυσού κέρδισαν 1,9% σε μηνιαία βάση και 4,8% στο τρίμηνο.

Μικρά κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να προσθέτει 2,4 cents ή 0,2% στα 14,156 δολ. ανά ουγγιά μετά τη χθεσινή του βουτιά σε ποσοστό 2,8%. Με βάση τα πιο ενεργά συμβόλαια το ασήμι έχασε περίπου 14% σε μηνιαία βάση, ενώ στο τρίμηνο κατρακύλησε 21%.

Άλμα 3,4% σημείωσε ο χαλκός Μαΐου στα 2,228 δολ η λίβρα,  με τις τιμές στο πιο ενεργό συμβόλαιο να χάνουν πάνω από 12% σε μηνιαία βάση.

Τέλος, η πλατίνα Ιουλίου κέρδισε 0,8% στα 729,90 δολ. ανά ουγγιά, κλείνοντας το μήνα με συνολικές απώλειες πάνω από 16%, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άλμα 4,9% στα 2.304,80 δολ. Ανά ουγγιά, περιορίζοντας τις μηνιαίες του απώλειες στο 8%.

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text