Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Προειδοποίηση από Επίλεκτο για επιπτώσεις λόγω κορονοϊού

Προειδοποίηση από Επίλεκτο για επιπτώσεις λόγω κορονοϊού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προειδοποίηση από Επίλεκτο για επιπτώσεις λόγω κορονοϊού

της Αλεξάνδρας Γκίτση

Για μείωση του τζίρου του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας κατά 50% λόγω της πανδημίας του κορονοϊού προειδοποιεί η διοίκηση της Επίλεκτος η οποία ωστόσο δηλώνει πως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις, στον κλάδο της ενέργειας.

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του ομίλου, παράγοντας στο εξάμηνο που έληξε στις 31.12.2019, πάνω από 12 εκατ. ευρώ επί συνολικού τζίρου 15,584 εκατ. ευρώ.

Στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου, η διοίκηση του ομίλου αναφέρει πως η αρχή της συνέχειας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, βάσει της οποίας συντάχθηκαν οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, εξακολουθεί να είναι ισχυρή, παρά το γεγονός ότι υφίστανται παράγοντες που δημιουργούν αβεβαιότητα και σχετίζονται με την προβληματική κατάσταση του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου, την έκτακτη κατάσταση που δημιουργήθηκε εξ ́ αιτίας της πανδημίας του COVID - 19 και την προβληματική χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρείας και κατ ́ επέκταση του ομίλου.

Στο εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου το μικτό κέρδος του ομίλου, που υλοποιεί πρόγραμμα αναδιοργάνωσης μέρους των δραστηριοτήτων του, ανήλθε σε 542 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 575 χιλ. ευρώ, τα λειτουργικά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως διαμορφώθηκαν σε ζημία 36 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 1,169 εκατ. ευρώ, οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 864 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 300 χιλ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε κέρδη 1,745 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 265 χιλ. ευρώ την 31.12.2018. Ο όμιλος κατά την 31.12.2019 παρουσίασε θετικές ταμειακές ροές 2,425 εκατ. ευρώ από 2,346 εκατ. ευρώ ενώ την 31.12.2019 υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ ύψους 1,315 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text