Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται και σήμερα (Παρ, 3/4/2020) προς τα υψηλά τριών εβδομάδων

Ο ΓΔ σταθεροποιείται και σήμερα (Παρ, 3/4/2020) προς τα υψηλά τριών εβδομάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,20%, στις 542 μονάδες με μικρό τζίρο, κοντά στα 50 εκατ στο κλείσιμο) παγιώνει την θέση του στο εύρος των 570-540 μονάδων που βρίσκεται προς τα υψηλά τριών εβδομάδων υποδηλώνοντας ότι έχουμε δει τα χειρότερα.

Η ικανοποίησή μας θα μεγαλώσει αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά το υψηλό 15νθημέρου των 573 μονάδων ενώ, αντίθετα, θα μετατραπεί σε απαισιοδοξία αν ο ίδιο δείκτης κλείσει κάτω από τον μέσον άξονα των 525 μονάδων του 15νθημέρου εύρους.

 

Αναμένουμε εξελίξεις κατά την επόμενη εβδομάδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 5/6 με μετοχές και 1/6 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πολύ καλά πάνε σήμερα τρεις εμπορεύσιμες μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ, ΜΟΗ και ΕΛΠΕ,  με ανόδους από +6% έως +2% αντίστοιχα  και με μεγάλους όγκους σταθεροποιούμενες πολύ κοντά στα υψηλά 3 εβδομάδων.

Οι τρεις ομάδες που θα πρέπει να συγκεντρώνουν την προσοχή των επενδυτών που έχουν μετρητά και θα ήθελαν να «μπουν» σε ελληνικές μετοχές.

Υπερπωλημένες μετοχές με πτώση χειρότερη του -50% από το υψηλό Γενάρη : είναι όλες οι τραπεζικές συν τις , ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟ, ΦΡΙΓΟ, ΜΛΣ, ΙΝΤΚΑ, ΜΙΓ, ΟΤΟΕΛ και ΣΕΝΕΡ.

Ανθεκτικές μετοχές με πτώση μικρότερη του -20% από το υψηλό Ιανουαρίου : είναι μόνον τρεις, οι ΕΥΔΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ και ΟΤΕ.

Δυναμικές μετοχές με ανόδους άνω του +30% από τον πυθμένα μέσων Μαρτίου : είναι οι ΙΝΛΟΤ +47% από τον πυθμένα της, ΔΕΗ +43%, ΜΠΕΛΑ +34%, ΜΟΗ +31%, ΓΕΚΤ +31% και ΠΡΟΦ +35%.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text