Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Σιγκαπούρη: Επεκτείνει το δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης κατά 3,6 δισ. δολ.

Σιγκαπούρη: Επεκτείνει το δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης κατά 3,6 δισ. δολ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σιγκαπούρη: Επεκτείνει το δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης κατά 3,6 δισ. δολ.

Η Σιγκαπούρη επέκτεινε το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας με απευθείας παροχή ρευστού στα νοικοκυριά κατά 5,1 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (3,6 δισ. δολ.) και ανακοίνωσε νέο, τρίτο κατά σειρά πακέτο μέτρων, καθώς η ασιατική πόλη - κράτος ετοιμάζεται να εισέλθει σε μερική "παύση" οικονομικής δραστηριότητας προκειμένου να ελέγξει την εξάπλωση του κορονοϊού.Με την προσθήκη και του νέου πακέτου, τα συνολικά κίνητρα από πλευράς του κράτους αγγίζουν από την αρχή της κρίσης τα 60 δισ. σιγκαπουριανά δολάρια ή το 12% του ετήσιου ΑΕΠ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Heng Swee Keat ανέφερε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2020, με βάση τα νέα μέτρα, θα φθάσει το 8,9% του ΑΕΠ.Η εξαρτώμενη από το εμπόριο οικονομία της Σικαπούρης αναμένεται να δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση της πανδημίας, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι το 2020 θα υπάρξει συρρίκνωση κατά 1% έως 4%, πριν μάλιστ από τους νέους περιορισμούς οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την Τρίτη και οι οποίοι περιλαμβάνουν το κλείσιμο των σχολείων και των μη απολύτως αναγκαίων επιχειρήσεων.

"Πρώτιστος στόχος αυτού του προϋπολογισμού αλληλεγγύης είναι να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για τη σωτηρία θέσεων εργασίας και του επιπέδου ζωής των ανθρώπων σε αυτή την προσωρινή περίοδο αυξημένων μέτρων", είπε ο κ. Heng.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσης θα δοθούν:

- Επιπλέον επιπλέον 300 δολ. Σιγκαπούρης απευθείας σε κάθε πολίτη της Σιγκαπούρης, φθάνοντας έτσι στα 600 δολ. Σιγκαπούρης κατ' άτομο

- Η κάλυψη των μισθών που δίνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις από το κράτος θα γίνεται καθολικά σε ποσοστό 75% από το κράτος, για τα πρώτα 4.600 δολ. του μισθού του Απριλίου του 2020 για κάθε ντόπιο εργαζόμενο

- Οι ξένοι εργαζόμενοι στη χώρα για τον Απρίλιο απαλλάσσονται από φόρους και εισφορές.Η χώρα σημείωσε την Κυριακή την μεγαλύτερη ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων, με 120.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text