Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Χάθηκαν 46.200 θέσεις εργασίας στον κλάδο λιανικής τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Χάθηκαν 46.200 θέσεις εργασίας στον κλάδο λιανικής τον Μάρτιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: Χάθηκαν 46.200 θέσεις εργασίας στον κλάδο λιανικής τον Μάρτιο

Τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ δείχνουν ότι ο κλάδος λιανικής έχασε 46.200 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο εξαιτίας απολύσεων, αλλά οι περικοπές θα είναι βαθύτερες όσο περνάει ο καιρός, αναφέρει έρευνα της National Retail Federation

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει 701.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, εξαιτίας του shutdown των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αλλά το συνολικό εργατικό δυναμικό στον κλάδο της λιανικής θα μπορούσε να μειωθεί κατά 6,1 εκατ. μέχρι τον Μάιο, σύμφωνα με την National Retail Federation.

Στο τέλος Μαρτίου ο λιανικός κλάδος είχε 15,6 εκατ. θέσεις εργασίας, έναντι του υψηλού των 15,9 θέσεων εργασίας που έφτασε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Πολλές επιχειρήσεις, όπως η Under Armour και η Macy’s, άρχισαν να κλείνουν καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Έκτοτε, οι επιχειρήσεις επέκτειναν το κλείσιμο επ αόριστον.

Οι επιχειρήσεις τροφίμων λιανικής ωστόσο, δεν έχουν τις ίδιες επιπτώσεις, με τη Walmart Inc., την Target Corp, την Kroger Co και την Costco Wholesale Corp μεταξύ άλλων, να βλέπουν αύξηση της ζήτησης στις κατηγορίες τροφίμων και άλλων κατηγοριών αναγκαίων προϊόντων νοικοκυριού.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text