Αρχική | Οικονομία | Σχέδιο και για νέο κρατικό δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ έως τα τέλη Μαΐου

Σχέδιο και για νέο κρατικό δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ έως τα τέλη Μαΐου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σχέδιο και για νέο κρατικό δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ έως τα τέλη Μαΐου

Την πρώτη τονωτική ένεση ύψους 1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση ενεργοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και όπως όλα δείχνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Εφόσον η διαδικασία αυτή αποδειχθεί επιτυχής το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει να υπάρξει και δεύτερο κύμα κρατικών δανείων αντίστοιχου ύψους το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Όπως αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για την ταχύτερη διαδικασία χορήγησης χρημάτων σε επιχειρήσεις παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του Μαρτίου δεν απεικονίζουν την πραγματική οικονομική κατάσταση τους. Τα στοιχεία του Απριλίου θα είναι ολοκληρωμένα και εφόσον αποφασισθεί να «πέσει» στην αγορά επιπλέον 1 δισ. ευρώ θα γίνει βάση πραγματικών δεδομένων καθώς αυτή τη στιγμή 800.000 επιχειρήσεις βρίσκονται σε «καραντίνα».

Σε ότι αφορά τη διαδικασία για τα κρατικά δάνεια η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων που εκπνέει στις 10 Απριλίου καθώς η συλλογή των τιμολογίων του Μαρτίου αλλά κυρίως η διαμόρφωση των εκροών του 2019 για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά στοιχεία είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και διευκολύνει κυρίως τις επιχειρήσεις που έχουν εσωτερικά λογιστήρια. Σημειώνεται ότι για την καταβολή του κρατικού δανείου όσες επιχειρήσεις δεν έχουν δηλώσει επαγγελματικό λογαριασμό θα πρέπει να συμπληρώσουν το IBAN και αμέσως μετά, οι ενισχύσεις θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό των ωφελούμενων, μέσω του πληροφορικού συστήματος Taxis.

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text