Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Τρίτη, 7/4/2020) τις 600 μονάδες συμπληρώνοντας ράλι +25% από τον πυθμένα Μαρτίου

Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Τρίτη, 7/4/2020) τις 600 μονάδες συμπληρώνοντας ράλι +25% από τον πυθμένα Μαρτίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Πολύ ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συμπεριφορά του ΧΑ με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.50 μμ)  νέα μεγάλη άνοδο +4,50% (στις 612 μονάδες) με ανοδικό χάσμα +3,10%, με μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια θετική συμπεριφορά στους διεθνείς δείκτες.

Στο γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων του ΓΔ φαίνεται το ισχυρό 20ήμερο recovery rally +26% καθώς και η μεσοβραχυχρόνια στήριξη στον πυθμένα C των 537 μονάδων όπου θα μπορούσαν να θέσουν stop loss οι long μεσοχρόνιοι κερδοσκόποι της αγοράς.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 537 μονάδες, εμείς θα θεωρούμε ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει».

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% με μετοχές και 10% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες λιγοστές αγορές θα γίνουν όταν η κύρια τάση του ΓΔ ξαναγίνει ανοδική, γεγονός που σχεδόν σίγουρα θα αργήσει.

Μετοχές

Θα αναφέρουμε 4 ομάδες μετοχών :

Πρώτον, τις υπερπωλημένες από τις οποίες θα μπορούσαν να αγοράσουν οι καθυστερούντες επενδυτές που κυνηγούν τα χαμηλά. Διακρίνουμε τις, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -64% από το υψηλό τριμήνου, ΙΝΛΟΤ -53%, ΦΡΙΓΟ -55%, ΒΙΟ -47%, ΙΝΚΑΤ -52%, ΙΝΤΚΑ -49%, ΦΡΛΚ -42%, ΟΤΟΕΛ -47%, ΣΕΝΕΡ -43%, ΑΡΑΙΓ -43%, ΙΚΤΙΝ -45%, ΟΛΥΜΠ -46%, ΟΠΑΠ -40%, ΔΕΗ -38%, ΕΛΧΑ -37%, ΓΕΚΤ -35%.

Δεύτερον, τις «ανθεκτικές μετοχές» τις οποίες θα μπορούσαν να αγοράσουν οι πολύ μακροχρόνιοι επενδυτές που ψάχνουν για καλές και σταθερές μετοχές . Διακρίνουμε τις, ΣΑΡ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ -11% από το υψηλό τριμήνου, ΟΤΕ -16%, ΕΛΛ -19%.

Μετοχές που δείχνουν σήμερα μεγάλη δύναμη (μεγάλους ανοδικούς όγκους) που σημαίνει ότι και τις επόμενες εβδομάδες, αν η αγορά είναι ανοδική, θα συνεχίσουν αυτή τη συμπεριφορά . Για τέτοιες μετοχές ενδιαφέρονται οι μεσοβραχυχρόνιοι momentum traders αλλά και οι μακροχρόνιοι επενδυτές. Δακρίνουμε, κατά κύριο λόγο τις, ΒΙΟ, ΚΟΥΕΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΦΡΙΓΟ και εν δευτέρου τις, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΕΕΕ, ΟΤΟ και ΕΛΛ.

Και τέταρτον, τις υπεργορασμένες μετοχές που ενδιαφέρονται βραχυχρόνιοι κερδοσκόποι που θέλουν να πουλήσουν. Διακρίνουμε τις, ΙΝΛΟΤ +72% από τον πυθμένα Μαρτίου, ΔΕΗ +62%, ΜΠΕΛΑ +52%, γεκτ +47% ΚΑΙ αραιγ + 42%. Παραδόξως, οι περισσότερες είναι και ταυτόχρονα υπερπωλημένες, που σημαίνει ότι οι «σορτάκηδες» θα πρέπει να το σκεφθούν καλά.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text